14:00:59 26.04.2024
Stiri

Kovesi votată în unanimitate de CSM pentru un nou mandat. Recuperarea prejudiciilor, printre prioritățile șefei DNA

Social 29.03.2016 09:00 Vizualizări951 Autor: Ziarul National


Kovesi votată în unanimitate de CSM pentru un nou mandat. Recuperarea prejudiciilor, printre prioritățile șefei DNA radioresita.ro

Laura Codruța Kovesi a fost avizată în unanimitate de secția de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pentru un nou mandat la șefia DNA.

„În noul mandat îmi propun asigurarea stabilităţii în cadrul instituţiei, creşterea transparenţei, consolidarea statutului procurorului şi recuperarea prejudiciilor. (…) În 2015 au fost cei mai mulţi inculpaţi trimişi în judecată de la înfiinţarea DNA. Avem de şase ori mai mulţi demnitari investigaţi şi trimişi în judecată în ultimii ani”, a declarat Laura Codruţa Kovesi în faţa membrilor CSM, citată de Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, cea care a propus-o pe Kovesi pentru un nou mandat, a declarat la începutul şedinţei CSM că motivele susţinerii actualului şef al DNA sunt rezultatele din ultimii ani.

„A scăzut numărul de achitări în aceşti trei ani. Am constatat ca ministru că valoarea măsurilor asiguratorii în ultimul an este de jumătate de miliard de euro, ceea ce nu este deloc o cifră mică pentru România. Este o unitate de parchet care se bucură de 61% din încrederea populaţiei şi depăşeşte cu mult încrederea în alte instituţii publice”, a declarat Raluca Prună.

Ministrul Justiției Raluca Prună a propus Consiliului Superior al Magistraturii încă de pe 29 februarie reînvestirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA. Avizul CSM este consultativ, decizia finală aparținând președintelui Klaus Iohannis.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md