11:03:13 26.04.2024
Stiri

A falsificat documente, a desfășurat o licitație cu abateri grave de la legislație, iar o instanță din R. Moldova l-a scăpat de pedeapsă

Anticorupție 23.03.2016 09:20 Vizualizări2442 Autor: Galina Munteanu


 A falsificat documente, a desfășurat o licitație cu abateri grave de la legislație, iar o instanță din R. Moldova l-a scăpat de pedeapsă

Primarul din satul Racovăț, raionul Soroca, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, fiind găsit vinovat pentru abuz în serviciu şi fals în acte publice.

Potrivit procurorilor, în iunie 2012, primarul, care era şi preşedinte al Comisiei de licitaţie a Primăriei satului Racovăţ, a falsificat un proces-verbal cu privire la rezultatele unei licitaţii. Mai concret, acesta şi-a pus semnătura în dreptul numelui unui alt membru al comisiei de licitaţie, care, în realitate, nu a participat la licitaţie şi nici nu a fost prezent la locul unde a fost organizată licitaţia.

În urma acțiunilor ilegale ale acestuia, un lot de teren cu o suprafaţă de 20 ha, proprietate publică, a fost înstrăinat nepotului său, care îi este și fin de cununie.

Oamenii legii susțin că respectiva licitaţie s-a desfăşurat cu abateri grave de la legislaţie, fără setul de documente necesare, lipsa cărora a fost constatată de Oficiul teritorial al Cancelariei de Stat. Ulterior, printr-o hotărâre judecătorească din anul 2014, rezultatele respectivei licitaţii au fost anulate, ca fiind ilegale.

Rezultatele expertizelor dispuse de procurori pe acest caz au confirmat faptul falsificării de către primar a semnăturilor din actele oficiale.

Recent, prin sentinţa Judecătoriei Soroca, primarul a fost găsit vinovat şi condamnat la do ani închisoare, cu suspendare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de doi ani.

Procurorii, care au solicitat condamnarea inculpatului la o pedeapsă reală cu închisoare, consideră sentinţa aplicată prea blândă şi anunţă că o vor contesta.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md