09:15:13 26.04.2024
Stiri

Gruparea care a SPART șapte case de schimb valutar și de amanet din Chișinău a fost REȚINUTĂ

Social 12.02.2016 14:19 Vizualizări1559 Autor: Stela Mihailovici
Gruparea care a SPART șapte case de schimb valutar și de amanet din Chișinău a fost REȚINUTĂ


O grupare criminală specializată în furturi de safeuri din casele de schimb valutar și casele de amanet din Chișinău a fost destructurată de oamenii legii. Cu ajutorul ofițerilor brigăzii cu destinație specială „Fulger”, au fost reținuți 12 membri ai grupării, inclusiv conducătorul grupului. Bărbații sunt originari din Comrat și Ceadâr-Lunga și au între 21 și 37 de ani.

Potrivit Poliției, din noiembrie 2015, gruparea a reușit să spargă cel puțin șapte case de schimb valutar și de amanet, sustrăgând safeurile cu sume mari de bani sau bijuterii. Suma prejudiciilor depășește 3,5 milioane de lei.

Bărbații au fost reținuți pe 10 februarie, după ce au pătruns într-o casă de amanet. Suspecții au sustras safeul și în mai puțin de 40 de secunde au părăsit locul crimei. Oamenii legii i-au urmărit și i-a reținut imediat ce aceștia au oprit mașina.

Polițiștii au efectuat și 12 percheziții la domiciliile suspecților unde au identificat mai multe bunuri care au fost furate anterior din alte case de amanet.

Oamenii legii au stabilit că membrii grupării aveau roluri bine stabilite: unii erau cercetași și identificau potențialele ținte, studiau locurile de pătrundere și locurile în care erau amplasate safeurile și stabileau traseul pe care se poate fugi după producerea crimei. Alți membri efectuau spargerile, iar cel de-al treilea grup se ocupa de vânzarea bunurilor furate.

Polițiștii susțin că au probe concludente pe șapte crime care au fost efectuate în Chișinău, imagini video și bunuri găsite în locuințele suspecților. Toate spargerile s-au produs în plină noapte, între orele 12.00 și 3.00.

În prezent, opt membri ai grupării se află în arest, iar patru sunt cercetați în stare de libertate. Dacă vor fi găsiți vinovați, bărbații riscă de la 7 la 12 ani de închisoare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
26.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ion Chicu în fața is...

22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md