04:17:11 26.04.2024
Stiri

FOTO // Cum arată astăzi diriginta Maiei Sandu și ce spune despre fosta ei elevă

Social 04.02.2016 18:03 Vizualizări12809 Autor: Ziarul National
FOTO // Cum arată astăzi diriginta Maiei Sandu și ce spune despre fosta ei elevă


Deși are o vârstă înaintată, Evdochia Brașoveanu, fosta dirigintă a ex-ministrei Educației, Maia Sandu, mai predă și astăzi elevilor de la Liceul teoretic „Diomid Gherman” din satul Risipeni, raionul Fălești.

Profesoara, pe care am găsit-o în sala de clasă în care a învățat și Maia Sandu, își amintește foarte bine de eleva care ulterior a lansat cea mai răsunătoare reformă în sistemul de învățământ.

Fiind apropiată familiei fostei ministre, Evdochia Brașoveanu, profesoară de istorie, își amintește că actuala politiciană era combativă și în școală. „Ea este firavă doar la înfățișare. Dar, de fapt, a știut mereu să își impună punctul de vedere. A absolvit liceul cu medalie de argint. A avut doar o notă de patru (în sistemul vechi de notare, echivalent cu nota nouă – n.r.), la limba moldovenească, cum se numea pe atunci. Mulți ziceau că nu va face față atunci când a fost numită ministră a Educației, pentru că nu e din sistem, dar eu știam că are suficientă ambiție, în plus, mama Maiei este profesoară și îi erau cunoscute problemele sistemului”, spune profesoara.

Potrivit ei, Maia Sandu îi seamănă întru totul la caracter tatălui ei, un om respectat de comunitate pentru realizările obținute.

Citiți în ediția de mâine a Ziarului NAȚIONAL un reportaj din satul de baștină al Maiei Sandu din care veți afla cine sunt părinții fostei ministre, ce își amintesc sătenii despre ea și ce părere au ei despre proiectul politic pe care Maia Sandu intenționează să îl lanseze.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md