03:54:15 26.04.2024
Stiri

Au bătut un tânăr, au distrus o mașină, au amenințat cu arma și au împușcat. Cu ce pedeapsă BLÂNDĂ s-au ales

Social 04.02.2016 12:30 Vizualizări998 Autor: Galina Munteanu


Au bătut un tânăr, au distrus o mașină, au amenințat cu arma și au împușcat. Cu ce pedeapsă BLÂNDĂ s-au ales

Doi tineri din raionul Criuleni care în luna august 2013 au bătut un tânăr, au distrus o mașină, au amenințat cu arma și au împușcat, s-au ales cu doar cinci și, respectiv, trei ani de închisoare cu suspendare.

Procurorii nu sunt de acord cu decizia instanței și spun că o vor ataca, solicitând opt și, respectiv, cinci ani de închisoare cu executare.

Potrivit procurorilor, în august 2013, aflându-se în incinta unui bar din raion, aceștia, fiind în stare de ebrietate, au luat la pumni un tânăr. Ulterior, agresorii au efectuat câteva împuşcături dintr-o armă de foc, după care au deteriorat un automobil parcat în apropiere, cauzând proprietarului maşinii o daună materială de aproximativ 36 de mii de lei. Infractorii au continuat să ameninţe cu o armă de foc alţi trei tineri.

În urma percheziţiilor efectuate la unul dintre inculpaţi, a fost depistat un automat de model „AKMC-МФ 1” şi un pistol de model „RUGER P-95 DC”, încărcate cu cartuşe şi muniţii păstrate fără autorizaţie corespunzătoare.

Recent, unul dintre inculpaţi, învinuit de huliganism, ameninţare cu omor, păstrarea neglijentă a armelor şi păstrarea ilegală a muniţiilor a fost condamnat la cinci ani de închisoare, iar complicele său - la trei ani de închisoare.

În privinţa ambilor inculpaţi, instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepselor pe termene de probă. Procurorii consideră sentinţa ilegală, solicitând Curţii de Apel Chişinău condamnarea acestora la închisoare cu executare.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md