ResPublica invită la conferința “Pacea- o valoare universală în pericol”

Cercul Științific Studențesc “ResPublica” din cadrul Facultății de Drept a Universității de Stat din Moldova invită la ședința publică cu genericul „Pacea- o valoare universală în pericol”, care va avea loc joi, 10 decembrie. Evenimentul va avea loc în Sala Nuciferă a Bibliotecii „Onisifor Ghibu”, str. Nicolae Iorga 21A, Chișinău.

Tematica impune dezbaterea următoarelor subiecte:
1. Pacea şi războiul în gândirea universală;
2. Războiul și pacea în politica externă a statelor în contextul problemelor globale;
3. Politici de agresiune si conflictele armate;
4. Conflicte înghețate: practici de negocieri eșuate;
5. Conflictul armat de pe Nistru: soluții privind aplanarea divergentului transnistrean;
6. Anexarea Crimeei la Federația Rusă: „vox populi” sau politică expansionistă;
7. Identificarea riscurilor şi ameninţărilor la adresa securităţii Republicii Moldova la etapa actuală;
8. Asigurarea și menținerea securităţii în Republica Moldova: dificultăți și realizări;
9. Drepturile omului și perspectivele securității personale;
10. Teroarea din Paris, o nouă anticruciadă
și altele.

Principalii parteneri ai evenimentului sunt Centrul pentru Studii Constituționale și Educația Drepturilor Omului (Centre for Constitutional Studies and Human Rights Education- CSCEDO) și organizația internațională Heavenly Culture World Peace Restoration of Light (HWPL). Ultima este cunoscută pentru adoptarea și promovarea semnării Convenției Internaționale pentru Stoparea Războaielor și Atingerea Păcii Mondiale (International Convention on the Cessation of War and Achievement of World Peace).

HWPL, una dintre cele mai mari organizații non-guvernamentale internaționale, a jucat un rol decisiv în stoparea numeroaselor conflicte civile prin acorduri de pace.

Correspondent reporter of Moldova.org Focus: Transnistrian conflict settlement, Eastern Partnership. Inquiries at [email protected]

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.