05:54:40 20.04.2024
Stiri

SECURITATE INFORMAȚIONALĂ: Comuniștii se îngrijorează, democrații – înregistrează

Politică 01.04.2015 17:48 Vizualizări1125 Autor: Ziarul National


SECURITATE INFORMAȚIONALĂ: Comuniștii se îngrijorează, democrații – înregistrează ria.ru

Alegerile din Găgăuzia „au demonstrat cât de tare influențează lucrurile în R. Moldova factorul extern”, susține liderul Partidului Comuniștilor, Vladimir Voronin.

Potrivit comunistului, la alegerile pentru funcția de bașcan al Găgăuziei, unde a câștigat un candidat prorus, „nu s-a vorbit despre problemele R. Moldova sau ale autonomiei găgăuze, dar au fost concerte”, lucru care ar reprezenta „un precedent periculos pentru existența R. Moldova”.

„Despre care viitor al R. Moldova poate fi vorba, dacă și din Est, și din Vest ni se sugerează că noi nu ne putem dezvolta de sine stătător? (…) Acum umblăm pe la București, Moscova și Bruxelles și căutăm ajutor”, a declarat Voronin astăzi într-o conferință de presă.

Potrivit liderului comuniștilor, astăzi în R. Moldova sunt retransmise „o sumedenie de canale din alte țări”, care „manipulează” opinia publică, iar spațiul informațional al R. Moldova „nu este protejat”.

Cu toate acestea, comuniștii sunt „împotriva impunerii unor interdicții”, pentru că „PCRM este împotriva cenzurii în mass-media”, amintind cazul închiderii postului de televiziune procomunist „NIT” în 2012.

Pe de altă parte, democrații au înregistrat astăzi în Parlament un proiect de lege care prevede interzicerea retransmiterii pe teritoriul R. Moldova a emisiunilor posturilor tv din alte state care fac propagandă politică.

„Proiectul prevede mai multe norme ce ţin de egalitatea dintre actorii de pe piaţa audiovizuală din R. Moldova şi va proteja mediul audiovizual de orice propagandă externă. (…) Nu vor putea pur şi simplu retransmite canale din străinătate. În acest sens, vom avea nişte interdicţii foarte dure. Dacă vor să facă televiziune, atunci cu o cotă majorată a produsului autohton”, a declarat deputatul democrat Sergiu Sârbu pentru „Publika TV”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md