Potrivit unor documente ale anchetatorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Sergiu Lucinschi a folosit un mod „explicit şi extrem de dur” pentru a-l determina pe Horpoş să accepte să îi dea patru milioane de euro pentru a-şi retrage o plângere formulată la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, care face obiectul unui dosar penal pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.

Sergiu Lucinschi i-ar fi spus lui Alexandru Horpoş, asociat la SC Straco Group SRL, că s-ar putea să facă ani mulţi de puşcărie şi i l-a dat drept exemplu pe omul de afaceri George Copos, care a fost condamnat definitiv şi acum este încarcerat. În acest sens, Lucinschi i-a spus că trebuie să se gândească foarte serios dacă vrea să dea banii ceruţi sau să stea la închisoare.

„Nu ştiu, să stai tu undeva. Uite la Copos, să stai şapte ani din viaţa asta scurtă undeva... Eu aşa m-aş gândi. Sunt oameni care nu se gândesc aşa, că în loc să fug eu să umblu pe undeva, mai bine stau...”, se arată în documentele citate de România Liberă. Sursa mai scrie că, pe lângă documente, procurorii deţin şi interceptări şi că în atenţia DNA sunt şi alte persoane urmărite penal.

George Copos, la care face referire Sergiu Lucinschi în discuţiile cu Horpoş, execută o pedeapsă de patru ani de închisoare, după ce a fost condamnat în dosarele „Loteria I” şi cel privind transferurile de jucători. 

Astfel, anchetatorii susţin că Sergiu Lucinschi a urmărit să îl facă pe omul de afaceri să se teamă că riscă puşcăria dacă va refuza să îi dea banii ceruţi. „Maniera infracţională a fost concepută şi bazată pe elemente care să aibă aptitudinea obţinerii rezultatului. Că demersurile sale infracţionale au fost de natură atât să determine credinţa persoanei vătămate Alexandru Horpoş că inculpatul are în mod real posibilitatea influenţării deciziilor judiciare, datorită implicării inclusiv a procurorului DIICOT şi, de asemenea, să-i creeze teama legitimă că, în situaţia în care va refuza remiterea banilor, riscă puşcăria, rezultă din modalitatea de zugrăvire a realităţii de inculpat, de natură să-l sperie în legătură cu ceea ce i s-ar fi putut întâmpla dacă nu dă curs pretenţiilor”, au declarat anchetatorii.

Amintim că Instanţa supremă a decis astăzi cercetarea sub control judiciar a lui Sergiu Lucinschi, anchetat de procurorii DNA pentru şantaj şi trafic de influenţă. 
În perioada decembrie 2014 - martie 2015, Sergiu Lucinschi, beneficiind de complicitatea suspecţilor Pricop Radu şi Jurj Tudoran Remus, a exercitat asupra unui om de afaceri acţiuni de constrângere pentru a-l determina să-i remită suma totală de 4.000.000 de euro pentru retragerea unei plângeri penale formulate la DIICOT, ce face obiectul unui dosar penal, pentru mai multe infracţiuni, printre care şi gestiune frauduloasă.
De asemenea, Lucinschi i-a promis omului de afaceri că va depune diligenţele necesare, astfel încât să fie schimbată încadrarea juridică a tuturor faptelor în infracţiunea de „gestiune frauduloasă”, pentru care, la retragerea plângerii prealabile, ancheta încetează.