15:43:18 16.04.2024
Stiri

Transnistria vrea menţinerea contingentului militar rus pe teritoriul R. Moldova: „Conflictul NU s-a încheiat”

Politică 08.12.2015 17:47 Vizualizări1496 Autor: Ziarul National
Transnistria vrea menţinerea contingentului militar rus pe teritoriul R. Moldova: „Conflictul NU s-a încheiat” tiras.ru


Administraţia separatistă de la Tiraspol pledează pentru menţinerea contingentului militar rus pe teritoriul Transnistriei, argumentând că nu s-a încheiat conflictul separatist, relatează site-ul agenţiei TASS, citată de Mediafax.

„Propunerile de retragere a trupelor reprezintă o abordare contraproductivă”, a declarat Vitali Ignatiev, așa-zisul ministru de Externe al regimului separatist transnistrean.

„Conflictul nu s-a încheiat, rămân probleme majore, inclusiv în materie de securitate. Transnistria s-a pronunţat mereu în favoarea menţinerii contingentului pentru pace până la soluţionarea definitivă a conflictului”, a subliniat Ignatiev.

Republica Moldova insistă pentru retragerea totală a trupelor ruse şi a echipamentelor militare din Transnistria şi pentru transformarea operaţiunii internaţionale de pace din regiunea separatistă în misiune civilă, a declarat vineri Natalia Gherman, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, la o reuniune OSCE.

Rusia trebuie să retragă în totalitate trupele şi echipamentele militare din Transnistria, în conformitate cu angajamentele internaţionale, a declarat Natalia Gherman la reuniunea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), desfăşurată la Belgrad.

„Chişinăul este preocupat în legătură cu prezenţa factorului militar rus în regiune şi a stocurilor masive de muniţie”, a explicat Gherman. „Procesul de negocieri este rămas în urmă din cauza a numeroşi factori, mai ales din cauza poziţiei dure a Transnistriei şi a precondiţiilor impuse”, a subliniat Gherman.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md