Aproape 2 milioane de dolari! Rusia continuă să finanțeze regimul de la Tiraspol

Rusia va aloca suplimentar Tiraspolului aproximativ 1, 800 milioane de dolari SUA. Un acord în acest sens a fost semnat la Moscova în urma unei vizite oficiale a reprezentantei așa zisului executiv din regiune, Maia Parnas.

La ședința extraordinară a executivului regional de astăzi, aceasta a raportat liderului regiunii despre acceptarea de către Kremlin a cererii Tiraspolului cu privire la acordarea ajutorului financiar republicii nerecunoscute.

Potrivit sursei, jumătate din sumă urmează să fie transferată până la finele anului 2015, iar cealaltă la începutul lui 2016.

Potrivit Maiei Parnas, sumele virate vor fi transferate în bugetul regiunii. O bună parte din milionul de dolari va fi direcționat pentru achitarea datoriilor sociale față de populația din regiune.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.

Subiecte similare