07:56:09 19.04.2024
Stiri

IMPAS pentru discuțiile în vederea formării unei noi majorități parlamentare? PLDM: „NU există temei pentru convocarea CPN”

Politică 07.12.2015 17:40 Vizualizări1325 Autor: Ziarul National
IMPAS pentru discuțiile în vederea formării unei noi majorități parlamentare? PLDM: „NU există temei pentru convocarea CPN”


Membrii Biroului Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova şi deputații liberal-democrați au decis astăzi că „nu există temei şi premise pentru convocarea Consiliului Politic Naţional al PLDM”.

Un comunicat de presă al partidului anunță că liberal-democrații prezenți astăzi la ședință au făcut o totalizare a procesului de consultări, din perioada 1-5 decembrie, cu partidele care şi-au anunţat obiectivul de a învesti un guvern capabil să menţină cursul european al Republicii Moldova.

„La şedinţă s-a decis că nu există temei şi premise pentru convocarea Consiliului Politic Naţional al PLDM, pe motiv că părţile participante la consultări nu şi-au expus clar şi tranşant poziţia referitoare la modelul şi condiţiile de creare a viitoarei majorităţi parlamentare. Conştientizând situaţia gravă în care se află Republica Moldova şi cetăţenii ţării, necesitatea depăşirii crizei politice, cerem partidelor, care s-au angajat în consultări pentru constituirea majorităţii de guvernare, să-şi anunţe în mod urgent şi public poziţia privind premisele de atingere a acestui obiectiv”, cităm din comunicat.

De menționat că, la ultimele discuții între reprezentanții PLDM, PD și PL de la finele săptămânii trecute, democrații le-au solicitat liberal-democraților să convoace Consiliul Politic Național pentru a cere „un mandat mai larg de negocieri”, întrucât aceștia nu sunt de acord cu ideea unui premier apolitic și cea a scoaterii instituțiilor statului din captivitate.

Întrebat anterior dacă PLDM nu va primi acel „mandat mai larg” și nu va renunța la solicitarea de a numi un premier apolitic, liderul democraților, Marian Lupu, a spus că atunci „vom constata un blocaj total de dialog și lucrul acesta ar putea să nu ne ducă la negocieri”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md