Nume
Parola
Vizualizări: 4854
INVITAŢIE LA CONFERINŢA NAŢIONALĂ
Chișinău, 7 Decembrie 2015 — Stimaţi reprezentanţi mass-media, vă invităm să participaţi la conferinţa naţională ”Implementarea Convenției ONU cu privire la drepturile copilului în Republica Moldova: de la deziderat la realitate”.
Evenimentul va avea loc pe 8 decembrie curent, în sala mică a Palatului Republicii, cu începere de la ora 09.00. La ora 09:25, după sesiunea de deschidere a reuniunii, sunt planificate declaraţii pentru presă.
Respectarea dreptului copilului la asistenţa şi protecţia socială, la educaţie, la sănătate, protecţia împotriva abuzurilor, traficului şi exploatării – aceste şi alte chestiuni vor fi discutate în cadrul conferinţei naţionale organizate de Oficiul Avocatului Poporului, cu suportul PNUD şi UNICEF Moldova, precum şi MAE al Norvegiei.
Obiectivul conferinței este de a oferi o platformă de discuții între reprezentanții autorităților publice și cei ai societății civile referitor la progresele înregistrate de Republica Moldova în aplicarea în practică a Convenției. Se propune să fie apreciat gradul de realizare de către autorități a prevederilor Convenției și identificate soluții viabile pentru implementarea și respectarea acesteia în Republica Moldova.
La conferinţă şi-au anunţat intenţia de a participa Coordonatorul Rezident al ONU/Reprezentantul Rezident PNUD în Republica Moldova, Dafina GERCHEVA; Reprezentantul UNICEF Moldova, Nune Mangasaryan; vicepreşedintele Parlamentului, Liliana PALIHOVICI; preşedintele Comisiei parlamentare protecţie socială, sănătate şi familie, Oxana DOMENTI, ministrul în exerciţiu al Educaţiei, Corina FUSU. La reuniune sunt aşteptaţi reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale şi locale cu atribuţii în domeniul drepturilor copilului, reprezentanţi ai societăţii civile care activează în sfera dată (agenda conferinţei se anexează).
Convenţia ONU cu privire la drepturile copilului a intrat în vigoare pentru ţara noastră pe 25 februarie 1993. Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, la 1 ianuarie 2015, în Republica Moldova fiecare a cincea persoană era în vîrstă de pînă la 18 ani.
Serviciul Programe Instructive, Relaţii cu Publicul
Oficiul Avocatului Poporului
Tel.: 022 23 48 00