09:06:30 23.04.2024
Stiri

Iubiri celebre // Fiul lui Ceaușescu recita „Doina” lui Eminescu, poezie interzisă în epocă

Social 06.12.2015 16:31 Vizualizări4599 Autor: Ziarul National


Iubiri celebre // Fiul lui Ceaușescu recita „Doina” lui Eminescu, poezie interzisă în epocă sursa: google.ro

Copii de dictatori

Viața lui Nicu Ceaușescu are parte de mai multe elemente de mit decât de realitate. La aproape 20 de ani de la moartea acestuia, publicistul Ion Cristoiu i-a prezentat imaginea neretușată: era politicos, bine-crescut, îndrăgostit de istorie şi de femei şi ar fi putut da clasă multor politicieni de astăzi.

Au existat „mii de femei” în viața lui - din cercurile puterii, simple fete, dar și vedete de talia lui Janina Matei, Nadiei Comăneci și sopranei Daniela Vlădescu.

„Romeo și Julieta”

La 16 ani s-a îndrăgostit de Donca Mizil, fiind împreună timp de zece ani. Erau de nedespărțit și visau să se căsătorească. Despărțirea s-a datorat Elenei Ceaușescu. Lui Donca i s-a impus să avorteze, deși avea o sarcină avansată, și i s-a spus să-și ia gândul de la „Prințișor”. A fost o dragoste imposibilă, ca în filme... Despărțirea i-a distrus pe amândoi.

Căsătoria

Dictatoarea a urzit astfel ițele ca Nicu s-o ia de soție pe cea hărăzită pe linie de partid - Poliana Cristescu. Prietenii susțin că „nici nu a atins-o”, deoarece nu simțea nimic pentru ea. Poliana era o noră ascultătoare și o soție-model, exact pe gustul soacrei, dar nu și pe placul lui Nicu. Au avut vieți paralele, chiar dacă legal erau căsătoriți.

Janina Matei

S-au cunoscut la mare, relația lor de iubire fiind plină de pasiune, dar de scurtă durată. Familia nu a fost deloc încântată de legătura lui cu artista, creându-i probleme. Din acest motiv, Janina a decis să fugă în Italia.

Nadia Comăneci

A iubit-o mult, însă relaţia lor a ajuns la un moment dat să irite Familia. În apartamentul Nadiei, obţinut cu ajutorul lui Nicu, au fost instalate microfoane, iar campioana era urmărită oriunde mergea. Foşti apropiaţi au dezvăluit că Nadia venea des să-l viziteze la Sibiu. Nicu se îngrijea ca ea să o ducă cât mai bine.

Pe baza relaţiei lor au circulat foarte multe zvonuri. Ba că acesta îşi bătea joc de ea, ba că a vrut să-i scoată unghiile la masă, ba că, de fapt, Nadia era „şefa” şi făcea din el tot ce voia.

Bucătăreasa de la Saliște spunea: „Singurele femei care veneau mai des au fost Mirela Cosa și Nadia Comăneci. De multe ori, Nadia venea neanunțată, pentru că era foarte geloasă. Era tratată deosebit... Nadia era tare pretențioasă”. Serghei Mizil este convins că Nicu a fost cel care a ajutat-o pe Nadia să plece definitiv din țară.

Daniela Vlădescu

S-au cunoscut pe când se aflau într-o delegație la Moscova. După arestare, fosta iubită a întrerupt orice legătură cu el, lucru care l-ar fi afectat enorm.

„Deşi i se spunea „Prinţişorul”, era un om foarte modest şi civilizat în raport cu cei din jurul lui. Nu am cunoscut partea lui extravagantă. Venea seara şi îşi făcea singur salată, recita din Nichita, pe care îl adora, şi din Adrian Păunescu, recita „Doina” lui Eminescu care era interzisă, citea mult, ştia multă istorie”, aşa l-a descris Daniela Vlădescu pe Nicu Ceaușescu. Dictatoarea nu a fost niciodată încântată de relaţia lor.

Ultima iubire

Unul dintre cele mai mari secrete, pe care le-a luat cu el în mormânt, este ultima relaţie cu o femeie - Dana Radu. Ea e ultima lui iubită, cea care l-a îngrijit până în ultima clipă a vieţii. A stat cu el la Viena, în spitalul în care a murit. Se ştiau de tineri, dar s-au apropiat abia după ce Nicu a ieşit din închisoare. A iubit-o mult. „Vă daţi seama, să ieşi din puşcărie şi o femeie să-ţi ofere totul: un cămin, o casă frumoasă… pentru că ea l-a primit la ea acasă. Era o femeie deosebită, frumoasă, independentă şi inteligentă”, a mărturisit cel mai bun prieten al lui Nicu, Serghei Mizil.

Final

Din nefericire, Nicu Ceaușescu nu a mai vrut să trăiască, înecându-şi amarul în foarte multă băutură. Perioada detenţiei, din 1989 şi până în a doua jumătate a lui 1992, a fost crâncenă, el fiind chinuit în spatele gratiilor cu difuzarea repetată a imaginilor cu execuţia părinţilor lui.

Se stinge din viață, într-o clinică din Veneția, la doar 46 de ani, în 1996, răpus de ciroză hepatică.



Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md