„Ciocolata se potriveşte foarte bine pentru statuia preşedintelui pentru că este o substanţă blândă care poate fi şi dură în acelaşi timp, astfel că reflectă foarte bine personalitatea' lui Putin, a spus în faţa televiziunilor ruse Nikita Gusev, cofetarul sculptor care şi-a asumat sarcina acestei opere.

O bară metalică pusă în locul coloanei vertebrale susţine cele şapte kilograme de ciocolată folosită la confecţionarea statuii ce are o înălţime de 1,7 metri, exact înălţimea liderului de la Kremlin.

„Nu ştiu cât de dulce este preşedintele nostru, dar figura noastră de ciocolată este dulce sută la sută, pentru că este realizată din ciocolată pură', a spus la rândul său Mihail Lubcenkov, organizatorul Sărbătorii Ciocolatei.

Cei care au avut iniţiativa realizării acestei sculpturi s-au apărat de eventualele critici asigurând că pentru ei este vorba doar despre o provocare profesională şi că nu au absolut nicio altă intenţie.

„Dorim să arătăm bărbatul care este în spatele preşedintelui, să-i descoperim personalitatea. Aceasta nu va fi doar o sculptură a lui Putin, ci un tablou întreg, în care el va apărea însoţit de câinele său, având alături şi o servietă pusă jos”, explică Gusev.

Dar vizitatorii nu vor putea să testeze cât de dulce este preşedintele rus, întrucât opera va fi bine păzită şi nimeni nu va avea dreptul să guste din ea, au ţinut să precizeze organizatorii evenimentului. Singurul care va face excepţie este Putin însuşi, dacă va dori să facă acest lucru. 'Dacă eu aş fi fost preşedinte, m-aş fi mâncat singur cu plăcere', a mai afirmat Gusev, în timp ce Lubcenkov a promis că statuia îi va fi oferită liderului de la Kremlin, dacă va veni şi el acolo.