15:13:44 18.04.2024
Stiri

VIDEO // PD și PL vor repede un Guvern, dar nu acceptă OBIECTIVELE liberal-democraților. Streleț: „Ne trebuie decizii CURAJOASE”

Politică 05.12.2015 20:10 Vizualizări3156 Autor: Ziarul National
VIDEO // PD și PL vor repede un Guvern, dar nu acceptă OBIECTIVELE liberal-democraților. Streleț: „Ne trebuie decizii CURAJOASE”


Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidului Democrat (PD) și Partidului Liberal (PL) au avut astăzi noi discuții în vederea inițierii negocierilor pentru formarea unei noi majorități parlamentare și învestirea unui Guvern, dar acestea s-au soldat cu eșec.

PD și PL vor să fie învestit un Guvern până la Anul Nou, dar par să nu împărtășească obiectivele liberal-democraților: un premier apolitic, scoaterea instituțiilor de sub controlul politic și varianta zero în ceea ce privește viitoarea construcție politică.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat după discuțiile politice cu PLDM și PL că își dorește ca Guvernul să fie învestit până la finele anului. „Am discutat despre mandatul pe care îl au colegii de la PLDM de la Consiliul Național Politic al formațiunii. Am adus argumente ca ei să ceară de la partid un mandat mai larg pentru discuții. Vrem un Guvern până la Anul Nou”, a menționat democratul.

Și vicepreședintele PL, Valeriu Munteanu, a spus că vrea să fie învestit un Guvern cât mai curând. „Vrem negocieri rapide pentru învestirea unui Guvern. Colegii din PLDM sunt încorsetați de condiții și precondiții și urmează să se întrunească pentru a avea un mandat mai lărgit în cadrul discuțiilor”, a precizat liberalul.

Liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a spus, la rândul său, că discuțiile ar bate pasul pe loc, pentru că cei din PD și PL nu împărtășesc întru totul obiectivele anunțate de liberal-democrați după ce a fost demis Guvernul.

„Noi am anunțat trei obiective și nu am primit un răspuns clar. Parcă ar fi de acord cu varianta zero, dar spun că depinde cum va fi viitorul premier. Am rămas la același punct al discuțiilor. Ne-a ajuns cuțitul la os. Ne trebuie decizii curajoase ca să putem merge mai departe. Vom vedea ce decizii se vor lua la CNP al PLDM. Nu este exclus că PLDM ar putea rămâne în opoziție”, a mai adăugat Valeriu Streleț.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md