(VIDEO) Tragedie în Azerbaidjan; Cel puțin 30 de oameni au murit pe o platforma petrolieră

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cel puţin 30 de muncitori au murit în urma unui incendiu izbucnit pe o platformă petrolieră a companiei azere de stat SOCAR din Marea Caspică, iar alţi 42 de angajaţi au fost salvaţi.

„Potrivit informaţiilor noastre, 32 de muncitori au murit, în timp ce alţi 42 de muncitori au fost salvaţi noaptea trecută. Incendiul de pe platformă a fost stins”, a declarat Mirvari Gahramanli, preşedintele Comisiei pentru Protecţia muncitorilor din domeniul petrolier din Azerbaidjan.

SOCAR a precizat vineri că incendiul de pe platforma din câmpul petrolifer azer Guneşli a izbucnit după ce un gazoduct de pe platformă a fost avariat de rafalele puternice de vânt. Compania a adăugat că operaţiunile de salvare au fost îngreunate de o furtună puternică.

Un muncitor a declarat pentru Reuters că 84 de persoane erau blocate acolo, în timp ce SOCAR a scris pe Facebook că 26 de muncitori au fost salvaţi de pe platformă, fără a menţiona dacă s-au înregistrat decese sau câte persoane se aflau acolo.

Televiziunile azere au difuzat imagini spectaculoase cu platforma cuprinsă în parte de flăcări înalte de mai mulți metri pe o mare agitată.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...