Deşi cred că robotica o să fie ultimul domeniu care o sa iasă din cunoscuta „Uncanny Valley”, se fac şi în acest domeniu progrese impresionante în a construi roboţi cât mai apropiaţi de realitate cu putinţă. Printre aceştia, Leonardo da Vinci al nostru este încă un pas important înainte.

Omul din spatele proiectului de robotizare a lui da Vinci este Asada Minrou, un profesor de inginerie la Universitatea din Osaka. După ce robotul a fost demonstrat cu succes la Expoziţia Internaţională de Roboţi in Tokyo, acesta a făcut o călătorie şi în Milano la Muzeul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie.

Deşi Leonardo-ul nostru robotic este, momentan, controlat manual de un operator, Asada Minrou speră ca în viitor să îi integreze şi un program de inteligenţă artificială, astfel încât să poată interacţiona independent cu oamenii.

După ce ultimele îmbunătăţiri ar urma să-i fie aduse, da Vinci-ul cyborg ar urma să fie tras pe dreapta permanent într-un muzeu, unde vizitatorii ar putea să-l întrebe dacă Iisus a fost într-adevăr căsătorit cu Maria Magdalena şi unde se ascund de fapt Iluminati.