Social

Un site despre accesibilitatea fizică şi informaţională va fi lansat la începutul anului viitor

Site-ul va prezenta factorii cheie care trebuie luaţi în considerare atunci când este elaborat un website şi atunci când este construită sau renovată o casă, pentru a fi siguri că vor fi la fel de accesibile tuturor.

Pagina web va fi lansată în urma recomandărilor colectate de la mai multe persoane cu nevoi speciale de către Organizația Națiunilor Unite în Moldova, care promovează intens conceptul de diversitate.

„Ceea ce ține de accesibilitatea informațională, noi tindem să facem toate platformele de comunicare cu care operează Organizația Națiunilor Unite ca ele să fie accesibile pentru persoanele de toate categoriile. În cadrul acestei inițiative ne-am gândit că va fi bine să lansăm o platformă on-line, unde va fi plasată toată informația ce ține de accesibilitatea informațională și fizică, ca ea să fie ulterior folosită atât de reprezentanții statului, instituțiile publice, de sectorul privat, cât și de agenții economici. Va fi și o listă de persoane-experți în accesibilitate cu diferite tipuri de dizabilități, care la orice timp pot fi contactați pentru a oferi consultații în accesibilitatea informațională”, afirmă Xenia Simiciuc, consultantul în comunicare al Oficiului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *