Instanţa a refuzat argumentele madrilenilor, care sperau să scape de sancţiune, motivând că nici clubul şi nici jucătorul nu au fost notificaţi că Denis Cherîşiov este suspendat pentru meciul tur contra lui Cadiz, din 16-imile de finală ale competiţiei. 

Rusul chiar a marcat un gol în partida de miercuri, deschizând scorul pentru Real, apoi a fost schimbat la pauză, după ce staff-ului a aflat că acesta primise 3 cartonaşe galbene în sezonul trecut al Cupei Spaniei, când juca sub formă de împrumut pentru Villarreal. În cele din urmă, vicecampioana din La Liga din sezonul trecut a câştigat cu 3-1, însă verdictul de vineri îi anulează rezultatul şi o scoate din competiţie.

Joi, preşedintele clubului, Florentino Perez, a anunţat că va folosi toate căile legale pentru ca madrilenii să nu fie pedepsiţi.

Clubul Real Madrid poate ataca decizia la Comisia de Apel, după care ultima cale sportivă de atac este Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv.

Doi avocaţi ai madrilenilor au început, joi, să studieze documentaţiile şi dosarele de la sediul Federaţiei Spaniole de Fotbal, pentru a căuta un precedent la care să poată apela pentru a scăpa de sancţiune.