Curtea Constituțională a suspendat hotărârea Parlamentului privind demiterea directorilor ANRE

Curtea Constituţională a dispus încetarea temporară a efectelor hotărârii de ieri a Parlamentului, prin care au fost demiși 4 directori ANRE, ale căror mandate urmau să expire în 2019 și respectiv în 2020.

Aceasta după ce o sesizare în acest sens a fost depusă de deputații PD, Sergiu Sârbu și Andrian Candu, dar și de deputatul PLDM, Ștefan Creangă. La 8 decembrie 2015, CCM va examina sesizarea în cauză.

În hotărârea de astăzi, Curtea Constituţională a precizat că a suspendat decizia de ieri a Legislativului, pentru a evita consecinţele nefaste pentru securitatea energetică a statului.

Reamintim că, ieri, cu votul a 50 de deputați din 63 prezenți în sală, Parlamentul a aprobat inițiativa socialiștilor privind abrogarea hotărârilor de numire în funcție a directorilor Cosiliului de administrație al ANRE: Octavian Lungu, Sergiu Ciobanu, Ghenadie Pârțu și Sergiu Onică. Socialiştii au invocat faptul ca aceştia au fost numiţi cu încălcări.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.