Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Primăria Chişinău solicită întreruperea acţiunilor de protest din PMAN, pe perioada sărbătorilor de iarnă

   1887

Primăria municipiului Chişinău a solicitat întreruperea manifestaţiilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, pe perioada sărbătorilor de iarnă. Într-un demers adresat organizatorilor protestelor din Piaţă, cetăţeanul Liviu Vovc şi Platforma „DA", primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, propune suspendarea desfăşurării acţiunilor din centrul Chişinăului pentru perioada 1 decembrie 2015 - 15 ianuarie 2016.  

Potrivit primarului general, administraţia publică locală nu-şi doreşte o dispută cu organizatorii protestelor din Piaţa Marii Adunări Naţionale, chiar dacă legea acordă prioritate autorităţilor publice la desfăşurarea manifestărilor oficiale. Din acest motiv, evenimentele din data de 1 decembrie, inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea iluminatului de sărbătoare, au fost organizate în Scuarul Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului". 

În acelaşi timp, anumiţi agenţi economici solicită autorizarea organizării unui patinuoar în centrul oraşului, precum şi instalarea unor elemente de joacă pentru copii, pe perioada sărbătorilor de iarnă. În plus, agentul economic care deja în mod tradiţional amenajează patinuarul din Piaţă, a depus declaraţie prealabilă în acest sens încă la data de 18.01.2014, având prin urmare prioritate la desfăşurarea acţiunii. „Sărbătorile de iarnă sunt aşteptate cu mare entuziasm de toată lumea, iar autorităţile publice locale îşi doresc crearea unei atmosfere feerice în Chişinău, pentru a aduce bucurie în sufletele tuturor", se menţionează în adresarea primarului de Chişinău, Dorin Chirtoacă. 

Edilul capitalei mai menţionează că Primăria ar putea desfăşura în continuare manifestaţiile de iarnă în zona de lângă Arcul de Triumf, însă consideră că organizarea acţiunilor în Piaţa Marii Adunări Naţionale ar asigura crearea unei adevărate atmosfere de sărbătoare locuitorilor municipiului. 

În altă ordine de idei, Dorin Chirtoacă subliniază că Primăria consideră ilegale manifestaţiile din preajma Parlamentului Republicii Moldova şi Ministerului Agriculturii şi pledează pentru eliberarea definitivă a spaţiilor respective. 

Demers adresat organizatorilor manifestaţiilor din Piaţa Marii Adunări Naţionale

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău