Dumitru Diacov a comentat scrisoarea fratelui său către Plahotniuc: O făcătură

Deputatul democrat Dumitru Diacov a comentat astăzi, pentru Pro TV, scrisoarea fratelui acestuia, procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, către omul de afaceri Vlad Plahotniuc.

„N-am văzut. Fratele meu mi-a zis că e o făcătură”, a spus acesta.

Vedeți mai jos scrisoarea acestuia, făcută publică astăzi de RISE:

Stimate domnule Prim-Vicepreședinte!

În ultima vreme, mai cu seamă în ultimul an, Dumitru Diacov, fratele meu, de nenumărate ori m-a invitat la discuții foarte neplăcute, învinuindu-mă, precum că eu duc o activitate care are impact negativ asupra imaginii Partidului Democrat și a Dvs personal.

Eu am spus și repet de zeci de ori, că nu am avut și nu am, nici o atribuție la publicațiile difuzate în mass-media și care n-au fost semnate de mine, ori nu au fost date din numele meu. Argumentele mele precum că eu nu am nici o atribuție la toate publicațiile din mass-media la adresa unor procurori, nu sunt luate în seamă nici chiar de către actualul Procuror General.

[…] Mai mult ca atît, Vasile Gherasimenco, prin această scrisoare adresată Procurorului General, care e știut, că este reprezentant al Partidului Democrat, încearcă și urmărește țelul de a-l determina negativ pe Procurorul General în privința mea, prezentîndu-i lucrurile în așa fel, precum că eu lupt cu politica promovată de Partidul Democrat, lupt cu reprezentanții și adepții PD, precum și cu Procurorul General, iar în final cu Dvs.

Dacă eu aș fi fost rău intenționat și aș fi avut scopul de a aduce prejudiciile care neîntemeiat mi se impută, fiți sigur, le-aș fi făcut profesionist și fără a lăsa careva momente de suspiciuni. Cineva are foarte mare interes ca lucrurile să fie prezentate anume așa.

Eu am solicitat de mai multe ori întîlniri cu Dvs, care mi s-au promis, dar nu cunosc din ce motive nu s-au realizat. Păcat. Dacă ar fi avut loc măcar o discuție, poate toate suspiciunile și problemele erau de mult rezolvate.

Cu profund respect,

Procuror al municipiului Chişinău, Ivan DIACOV

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.