Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Lecția de combatere a corupției…

Lecția de combatere a corupției oferită de procurorii Alberto Perduca și Laura Codruța Kövesi

În contextul misiunii de evaluare a integritărții și a fenomenului corupției în R. Moldova, procurorul șef-adjunct al Procuraturii din Italia, Alberto Perduca și procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, Laura Codruța Kövesi au avut o întrevedere cu oficialii de la Chișinău.

În cadrul vizitei, procurorii au avut o întrevedere cu ministrul Afacerilor Interne,Oleg Balan și șeful interimar al Inspectoratului General al Poliției, Gheorghe Cavcaliuc.

Discuțiile s-au purtat în contextul evaluărilor realizate în cadrul insituțiilor cu rol de prevenire și combatere a corupției din țară, precum și modul de cooperare interinstituțională, care, consideră Procurorul Kövesi, că este un element esențial în lupta contra fenomenului coruptibil. Șefa DNA România a reiterat importanța promovării profesionalismului și asigurării integrității angajaților din instituțiile cu funcții anticorupție.

Tototdată, au fost identificate noi mijloace de combatere a corupției, partea moldovenească primind recomandări ce ar elimina fenomenul simțitor.

La rândul său, ministrul Balan a fost deschis către aprofundarea colaborării dintre MAI, DNA România și Procuratura Italiană, menționând faptul că experiența acestor țări europene ne vor ajuta să depășim lacunele în instituţiile publice şi în sistemul afacerilor interne în mod special.