02:03:33 19.04.2024
Stiri

România a mai renovat o școală din R. Moldova

Social 03.12.2015 11:03 Vizualizări2227 Autor: Galina Munteanu
România a mai renovat o școală din R. Moldova


Din grantul oferit de România a mai fost renovată o instituție de învățământ din R. Moldova. Este vorba despre școala-grădiniță nr. 88 din orășelul Codru, municipiul Chișinău.

Chiar dacă lucrările au fost preconizate să fie încheiate în luna iunie 2017, acestea au fost finalizate mult mai devreme, astfel ca, la începutul lunii decembrie, micuții de aici să se bucure de clasele renovate, de fațada nouă a școlii și de un acoperiș nou.

„Am făcut tot posibilul ca să finisăm în termen această construcție. Am găsit bani și din bugetul local. Nu e mare suma, dar tot ce s-a reparat adăugător va fi achitat de primărie”, a spus primarul orășelului Codru, Vladimir Munteanu.

Lucrările au fost finanţate de către Fondul de Investiţii Sociale din Moldova din grantul Guvernului României în proporţie de 85% şi Primăria orașului Codru – 15%.

„A fost realizat încă un vis al nostru – cel de a vedea instituția de învățământ renovată. Cu efort comun, am reușit și asta ne bucură nespus de mult, fapt pentru care le mulțumim finanțatorilor și tuturor celor care s-au implicat cu suflet în acest proiect. Totul ce s-a făcut a fost pentru copiii noștri, la care ținem nespus de mult”, a spus directorul interimar al școlii nr. 88, Stela Lucacel.

La serbare au fost prezenți reprezentanţi ai FISM, ai Guvernului României, dar și reprezentanți ai companiei de construcții care au îndeplinit lucrările. Aceştia au fost întâmpinaţi de copii cu pâine şi sare, dansuri, cântece şi chiar o scenetă în care au reprezentat procesul de reconstrucţie a şcolii.

Proiectul a fost finanțat prin Acordul între Guvernul României și Guvernul R. Moldova privind implementarea programului de asistență tehnică și financiară în baza unui ajutor financiar nerambursabil în valoare de o sută milioane de euro acordat de România Republicii Moldova. Până acum, au fost reparate din acești bani aproape 800 de grădinițe din R. Moldova.


Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md