„Când e vorba de corupţie, când e vorba de un caz de rezonanţă care a menţinut atenţia publică un an, eu cred că este cel puţin iresponsabil să ascunzi de la propriii cetăţeni adevărul despre acest scandal monstru care a erodat toată încrederea populaţiei în clasa politică, care ne-a făcut de râsul întregii lumi. S-a dovedit încă o dată că adevărul despre miliardul furat nu-l vom mai afla niciodată”, a menţionat jurnalistul Vitalie Călugăreanu.

În aceeaşi ordine de idei, analistul politic Alexei Tulbure a adăugat „este un spectacol organizat de cei care au şi furat miliardul. Este un fel de supapă ca să mai diminueze din nemulţumirea populară care există faţă de lipsa de progrese în investigarea cazului. Informaţia prezentată acolo va fi foarte bine selectată şi nu exclud că vom afla informaţii noi despre cum Filat şi anturajul lui a furat miliardul şi nu vom afla adevărul despre adevăraţii autori ai acestui jaf. Noi nu vom afla informaţii despre rolul lui Plahotniuc în acest jaf”.

„PD-ul permanent repetă una şi aceeaşi că în afacerea miliardului este implicat doar Filat şi doar PLDM, ceea ce nu este adevărat şi este absolut evident pentru toţi. Asta fiind agenda publică care se impune prin televiziuni, respectiv celelalte întrebări incomode care vor apărea în şedinţa închisă, nu se vor face publice. Acesta este scopul”, a conchis expertul politic Victor Ciobanu.