Polițiile din mai multe state europene au destructurat o rețea de traficanți de migranți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Forțele de poliție din mai multe state europene au destructurat miercuri o rețea de traficanți de persoane, arestând 23 de indivizi suspectați că au facilitat intrarea și deplasarea a mii de migranți pe continent, a anunțat Europol, potrivit unui comunicat citat de AFP.

Această grupare organizată este suspectată că a traficat migranți fără forme legale, în special sirieni, dinspre Turcia, apoi a înlesnit trecerea lor dinspre Grecia spre alte state ale Uniunii Europene, via ruta Balcanilor’, se precizează în comunicat, scrie Agerpres.

Potrivit Europol, gruparea ar fi fost activă din 2013, interval în care ar fi introdus în jur de 100 de migranți pe zi și ar fi câștigat aproape 10 milioane de euro.

Șeful prezumtiv al grupării a fost arestat la Liverpool, celelalte rețineri fiind efectuate în Grecia (13), Austria (7) și Suedia (2).

Operațiunea a fost desfășurată de polițiștii greci, în cooperare cu omologii lor din aceste state și cu sprijinul Europol.

Gruparea, din care făceau parte mai ales greci și sirieni, dar și palestinieni, avea baza în Grecia, călăuzele fiind în special greci, coordonați de un albanez.

Membrii rețelei furnizau „toate formele de ajutor, de la transport, locuințe, până la documente false”, mai precizează Europol.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...