Trimite e-mail | Printeaza
Politic
02.12.2015

Ministrul Natalia Gherman va participa la lucrările Consiliului Ministerial al OSCE de la Belgrad, Serbia

Ministrul Natalia Gherman va participa la lucrările Consiliului Ministerial al OSCE de la Belgrad, Serbia

Viceprim-ministrul, ministrul in exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, va participa la cea de-a XXII-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care se va desfăşura la Belgrad, Serbia, în perioada 3-4 decembrie 2015.

În cadrul reuniunii anuale a miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre OSCE, va fi acordată o atenţie deosebită problemelor migratiei si luptei cu terorismul, procesului de soluționare a crizei din Ucraina, rolului OSCE în acest proces, precum și consolidării securității europene.

Şefa diplomaţiei de la Chișinău va vorbi despre viziunile Republicii Moldova asupra problemelor menționate și va prezenta poziția țării noastre asupra procesului de soluţionare a conflictului transnistrean.

Potrivit MAEIE, sunt preconizate mai multe întrevederi bilaterale cu șefii delegaţiilor participante. Pe marginea lucrărilor CM OSCE va avea loc și o reuniune ministerială a statelor membre ale GUAM, precum şi o sesiune în format GUAM-Japonia.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus