MAI: 8 milioane de lei pentru orele suplimentare ale polițiștilor în timpul protestelor

Ministrul de Interne, Oleg Balan, a menționat astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, că instituția pe care o conduce a cheltui aproape 10 milioane de lei în cele trei luni de protest.

Potrivit oficialului, care a prezentat astăzi un raport privind cheltuielile suplimentare ale MAI pentru asigurarea ordinii publice în timpul protestelor, din toată suma 8 milioane au fost destinate remunerării polițiștilor care au muncit peste program.

Totodată, Balan a menționat că pentru prima dată în Republica Moldova se achită onorarii polițiștilor pentru orele suplimentare de muncă. Totuși, oficialul a evitat să spună cu cât este remunerat un polițist care lucrează peste program.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.