00:26:48 29.03.2024
Stiri

DECIS // O NOUĂ instituție publică în R. Moldova, iar un minister își majorează numărul de angajați

Social 02.12.2015 18:40 Vizualizări2345 Autor: Ziarul National
DECIS // O NOUĂ instituție publică în R. Moldova, iar un minister își majorează numărul de angajați


R. Moldova va avea un Centru Național al Cinematografiei.

Cabinetul de miniştri în exerciţiu a aprobat, astăzi, hotărârea privind punerea în aplicare a Legii Cinematografiei, ce prevede crearea Centrului Național al Cinematografiei.

Centrul va fi o instituţie publică, subordonată Ministerului Culturii, care va avea misiunea de a implementa politicile statului în domeniul cinematografiei, de monitorizare și supraveghere a punerii în aplicare a cadrului legal în domeniu.

Finanțarea instituției va fi efectuată din surse bugetare și surse proprii, iar bugetul va fi utilizat pentru organizarea festivalurilor și evenimentelor cinematografice în Republica Moldova, participarea filmelor autohtone și a cineaștilor la festivalurile internaționale, dezvoltarea proiectelor cinematografice și producția filmelor de toate genurile.

Tot în ședința de astăzi, structura aparatului central al Ministerului Culturii a fost majorată de la 46 la 52 de unităţi.

„Suplinirea se va realiza prin micșorarea cu 6 unități a personalului Bibliotecii Naționale și va permite crearea unei subdiviziuni noi din cadrul Ministerului Culturii, Serviciului investiţii capitale. Necesitatea instituirii noului serviciu a apărut în contextul existenţei permanente a dificultăţilor în activitatea investiţională și lipsa resurselor umane specializate în monitorizarea și gestionarea celor 60 de bunuri imobiliare din subordinea Ministerului Culturii, care reprezintă proprietatea statului”, se arată într-un comunicat de presă al guvernului.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md