04:35:59 19.04.2024
Stiri

Vlad Filat primește AMENINȚĂRI în penitenciar. Avocatul politicianului face DEZVĂLUIRI

Politică 02.12.2015 00:03 Vizualizări3049 Autor: Ziarul National
Vlad Filat primește AMENINȚĂRI în penitenciar. Avocatul politicianului face DEZVĂLUIRI


Igor Popa, avocatul liderului Partidului Liberal Democrat (PLDM), Vlad Filat, susține că politicianul a primit în ultima vreme mai multe amenințări verbale și scrise de la alți deținuți din Penitenciarul nr. 13, iar administrația închisorii nu depune eforturi pentru a-i oferi securitate și protecție acestuia.

Astfel, potrivit lui Igor Popa, atât mutările dese dintr-o celulă în alta, precum și deținerea lui Vlad Filat într-o celulă de la subsol, și amenințările, și umilințele la care este supus reprezintă o încercare de a-l demoraliza pe fostul premier.

„Domnul Filat este demoralizat și umilit. Administrația penitenciarului are un comportament inadecvat. Domnul Filat consideră că aceste acțiuni sunt coordonate de oponenții lui politici. Se știe că Procuratura Generală și Ministerul Justiției sunt controlate de Partidul Democrat”, a declarat avocatul în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4.

Referindu-se la așa-zisul autodenunț depus de Ilan Șor și în baza căruia a fost reținut și arestat Vlad Filat, apărătorul acestuia susține că îl consideră neveridic, iar clientul său nu a depus deocamdată declarații pe acest caz, pentru că nu are încredere în procurorii care administrează dosarul.

În schimb, Filat a depus o plângere pe denunțul calomnios al lui Șor. Avocatul politicianului speră să îi fie acordată posibilitatea să îi adreseze întrebări actualului primar de Orhei pentru a putea afla cum acesta a fost în stare să ofere mită de 250 de milioane de dolari în condițiile în care declară venituri de câteva sute de mii de lei?

„Acest dosar e gol. Noi ne-am dori ca el să fie transmis cât mai curând în judecată, pentru că, din câte știm, el nu are substanță și probe”, a accentuat Igor Popa.

Avocatul s-a referit în context și la probele confiscate de procurori în cadrul perchezițiilor organizate anterior.

„Bani nu au fost găsiți. Faptul că aceste carduri de memorie au fost întoarse demonstrează că perchezițiile au avut loc cu multe abuzuri. Printre ceasurile confiscate este unul dăruit de premierul rus Dmitri Medvedev, altul – dăruit de Vladimir Voronin. Domnul Filat, la zile de naștere, primea multe cadouri. Noi nu considerăm drept probe cele colectate. S-au comis multe abateri”, mai spune avocatul.

Igor Popa a ținut, în context, să îi informeze pe procurori că acțiunile lor ar putea avea efectul bumerangului.

„Dacă domnul Filat va fi achitat de judecată, ar putea fi pornite dosare penale pe numele procurorilor care au instrumentat cazul, pentru colectarea probelor false”, a explicat el, enumerând mai multe abuzuri admise de învinuire, inclusiv îngrădirea dreptului de exprimare lui Vlad Filat.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md