Şi ştiţi de ce? Pentru că ei nu îşi pot dovedi stagiul de muncă. Ori şi-au pierdut carnetul de muncă, ori nu l-au avut, ori alte motive din astea. Iar statul acesta banditesc a scris aşa o lege: pensie li se cuvin numai bărbaţilor care au un stagiu de muncă dovedit de 32 de ani şi femeilor cu un stagiu de muncă de 30 de ani.

Da ştiţi câtă pensie ţi se dă dacă ai lucrat 30 sau 32 de ani? 850 de lei. Auziţi, bătrânul despre care vă spun, a lucrat, bineînţeles, de-a lungul vieţii lui, dar a avut ghinionul în două rânduri să-i ardă carnetul de muncă. Şi gata, el nu mai are dreptul la aceşti nenorociţi de 850 de lei. Cum, cum să te uiţi liniştit la toate astea, cum să asculţi că la un moment dat bietul de el şi-a fiert doi cartofi şi s-a rugat la vecină să-i dea măcar o lingură de ulei, să moaie cartofii în ulei.

Dar batjocura nu sfârşeşte aici. Femeia, care auzindu-l că-i cere o lingură de ulei, i s-a făcut milă de om şi l-a chemat să trăiască în casa ei. La un moment dat bătrânul a cerut de la stat măcar un ajutor social, dacă nu-i dau pensie. Şi aici legea bandiţilor i-a spus altceva: tu cu femeia asta sunteţi concubini şi, fiindcă femeia are o pensie de 700 de lei, vă este prea destul la amândoi.