Comitetul organizatoric al maratonului internaţional Chişinău au desfăşurat astăzi, la Ministerul Tineretului şi Sportului, o şedinţă de lucru în care au informat despre mersul lucrărilor de pregătire a evenimentului. La reuniune au participat ministrul Serghei Afanasenco împreună cu mai mulţi organizatori.

Unul dintre aceştia, Dumitru Voloşin, a informat asistenţa despre stadiul acţiunilor de pregătire a maratonului, a prezentat afişele şi posterele de promovare, a vorbit despre voluntarii care vor ajuta la sistematizarea şi buna desfăşurare a concursului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Serghei Afanasenco, l-a atenţionat pe Dumitru Voloşin despre responsabilitatea care revine organizatorilor şi i-a invitat pe jurnaliştii sportivi să ia parte la start.

SERGHEI AFANASENCO, ministrul Tineretului şi Sportului:
Este primul şi primul este numai o dată, de aceea totul trebuie să fie bine organizat, până la ultimele detalii. N-ar strica ca şi voi jurnaliştii să alergaţi, cu excepţia operatorilor. De fapt, şi operatorii ar putea să alerge!

Organizatorii au prezentat matricele după care vor fi confecţionate medaliile pentru laureaţii maratonului internaţional Chişinău 2015, au oferit detalii despre traseul competiţiei şi au informat audienţa că Primăria capitalei a dat aviz pozitiv desfăşurării evenimentului. Roman Ştirbu a venit cu detalii despre procesul de pregătire al acţiunii.

ROMAN ŞTIRBU, organizatorul MI Chişinău 2015:
A fost a doua şedinţă. Noi am discutat despre tot ce am făcut până acum. Am discutat despre elaborarea logotipului, despre elaborarea şi promovarea site-ului, etc.

Prima ediţie a maratonului internaţional Chişinău este programată pentru 26 aprilie, în capitală. Organizatorii preconizează participarea a câtorva mii de alergători din Moldova şi de peste hotare.