22:16:25 28.03.2024
Stiri

Șeful forțelor NATO: „Rusia îi poate cauza probleme României”

Știri 31.03.2015 19:17 Vizualizări1828 Autor: Ziarul National
Șeful forțelor NATO: „Rusia îi poate cauza probleme României” dcnews.ro


Comandantul suprem al Forțelor NATO în Europa, generalul american Philip Breedlove a început astăzi o vizită oficială la București unde se va afla până joi, pentru a participa la conferința șefilor de State Majore din Europa. La eveniment mai participă Ungaria, Bulgaria, Cehia, Polonia, Croația, Slovacia și Slovenia.

Philip Breedlove a făcut declarații pentru presă în care a punctat că statele ce găzduiesc elemente ale scutului antirachetă sunt ținte predilecte ale presiunilor rusești.

„Rusia a dat de înțeles că oricărei națiuni care participă la scutul antirachetă, cum e și măreața voastră națiune, îi poate cauza probleme. Cred că este important să repet cât de mult prețuim acest parteneriat pe care îl avem cu România, la Deveselu și cât de importantă va fi această locație pentru scutul antibalistic al NATO", a declarat generalul, citat de dcnews.ro.

Militarul a fost întrebat dacă NATO intenționează să-și prepoziționeze o parte din tehnica militară grea în România și a răspuns că „această decizie va fi anunțată foarte curând”. Breedlove crede că Bucureștiul ar trebui să accepte o asemenea propunere. „Mă aștept că, dacă României i se va cere să participe, să accepte, cum de altfel au făcut cu fiecare misiune a NATO. România a fost o gazdă și un aliat grozav", a adăugat generalul.

Cu privire la tehnica militară care a fost surprinsă săptămâna trecută tranzitând teritoriile mai multor state, Breedlove a spus că vehiculele blindate și acele coloane de tancuri se întorceau la bazele NATO după participarea la exerciții în statele baltice.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md