Manifestaţiile de duminică au avut ecou în presa din Germania. Portalul de ştiri der Standard a scris că „mii de protestatari din Chişinău şi din alte oraşe din republică au cerut scoaterea ţării din captivitatea oligarhilor şi îmbunătăţirea vieţii sociale şi economice”. 

Vocea protestatarilor s-a auzit şi peste ocean, în Statele Unite, prin intermediul posturilor de televiziune ABC şi Fox News. Jurnaliştii americani au scris că manifestanţii au solicitat o guvernare mai bună şi o luptă reală împotriva corupţiei.

Mitingurile de ieri au fost reflectate şi de agenţia Reuters. Britanicii au scris că miile de oameni au cerut organizarea unui referendum pentru ca preşedintele ţării să fie ales direct de popor. 

Şi agenţia de ştiri UNIAN, de la Kiev, a publicat un articol despre amplele manifestaţii din Moldova. Jurnaliştii ucraineni scriu că „mitingul s-a încheiat cu adoptarea unei rezoluţii care prevede investigarea activităţii oligarhului Plahotniuc”.

Protestele de duminică au fost şi în vizorul presei din România.

„Mii de oameni au ieşit în stradă ieri, la Chişinău, ca să ceară un referendum pentru alegerea prin vot direct a preşedintelui ţării”, a titrat Digi24. Jurnaliştii postului TV au mai menţionat că miliardul dispărut din bănci reprezintă o optime din PIB-ul Moldovei, iar furtul a afectat nivelul de trai, provocând deprecierea leului moldovenesc şi creşterea inflaţiei. 

Şi România TV a transmis că „manifestanţii şi-au exprimat nemulţumirea faţă de situaţia economico-politică din ţară şi au cerut alegeri anticipate”.