Andrei Panici a mers împreună cu soţia sa şi câţiva prieteni într-o expediţie în Masivul Piatra Craiului. Grupul s-a aventurat pe un traseu dificil, nerecomandat turiştilor în perioada iernii. Din cauza zăpezii proaspăt depuse, Andrei a alunecat şi a căzut într-o prăpastie cu adâncimea de peste 200 de metri. 

„A nins o zăpadă umedă, care s-a pus pe pereţi şi risca să plece, că nu are baza. Asta s-a întâmplat: a fugit o avalanşă, a rămas scocul liber şi omul a făcut o miscare greşită şi a alunecat”, a explicat Adama Arbpad, salvator montan, pentru presa română din România.
 
Salvatorii au reuşit să ajungă la locul tragediei abia peste şase ore. „Vă daţi seama ce alunecare a fost. Acţiunea a fost destul de solicitantă şi oarecum temătoare din partea noastră, pentru că exista pericolul să rămână agăţat undeva în mijlocul peretelui”, a spus un alt salvator montan, Ciprian Lolu, pentru Pro TV Bucureşti.

Andrei Panici era un împătimit al expediţiilor montane, reuşise să ajungă pe Kilimanjaro şi intenţiona să meargă în munţii Caucaz. El era angajat al unei organizaţii neguvernamentale internaţionale, avea experienţă în organizarea trainingurilor, dezbaterilor şi altor evenimente dedicate în special tinerilor. Printre proiectele populare în care s-a implicat se numără şi „Hai la vot!”. În 2005, Andrei Panici a fost ales magistru al Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, după ce s-a întors de la studii, pe care le făcuse la Universitatea Americană din Bulgaria. 

Vestea că Andrei şi-a pierdut viaţa i-a cutremurat pe cei care l-au cunoscut. Reţele de socializare au fost inundate cu mesaje pline de durere.

Andrei Panici va fi condus pe ultimul drum miercuri.