Trimite e-mail | Printeaza
Politic
30.11.2015

A fost dat startul Săptămânii Eco-Energetice

A fost dat startul Săptămânii Eco-Energetice

Săptămâna Eco-Energetică se va desfășura în premieră în perioada 1-4 decembrie 2015 la Chișinău și va întruni mai multe evenimente, platforme de dezbateri, forumuri dedicate dezvoltării sectorului energiei regenerabile şi promovării eficienţei energetice, anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Stephane Bride în cadrul briefingului de astăzi. Săptămâna va culmina pe 4 decembrie cu Gala Moldova Eco-Energetică, ceremonie de premiere a celor mai notabile realizări în producerea, transmiterea, distribuirea și consumul eficient de energie, în dezvoltarea și promovarea tehnologiilor moderne, a inovațiilor în domeniul energiei regenerabile și eficienței energetice, potrivit serviciului de presă al Ministerului Economiei.

„În rezultatul eforturilor de a fi mai eficienți energetic atât în sectorul public, cât și în cel privat, dependența noastră de importul de resurse energetice s-a redus cu 8% în ultimii cinci ani, până la 88% din consumul final. Aceste realizări vrem să le aducem la cunoștință tuturor în cadrul Săptămânii Eco-Energetice, să creăm platforme unde să se întâlnească cererea cu oferta, cunoștințele cu investițiile, campionii și entuziaștii”, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Stephan Christophe Bride.

Potrivit lui Mihai Stratan, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, în cadrul Săptămânii Eco-Energetice va fi lansat conceptul de „autonomie energetică locală”, ce presupune o nouă paradigmă pentru sectorul energetic din Moldova. „Noua abordare, de jos în sus, va permite să asigurăm localitățile cu resurse energetice necesare și, într-un final, să sporim securitatea energetică a întregii țări”, a declarat Mihai Stratan.

Potrivit organizatorilor, Săptămâna Eco-Energetică reprezintă o evoluție logică a eforturilor noastre din ultimii ani de a dezvolta piața eficienței energetice și regenerabilelor. Astfel vor putea fi auziți toți cei care au contribuit la dezvoltarea acestor piețe și industrii noi, la crearea noilor locuri de muncă.

Săptămâna Eco-Energetică este organizată de Ministerul Economiei, Agenţia pentru Eficienţă Energetică şi Proiectul „Energie şi Biomasă”, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.


cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus