Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Reacția Procuraturii Generale la demisia…

Reacția Procuraturii Generale la demisia lui Ion Diacov

La 2 decembrie curent, madatul procurorului municipiului Chișinău, Ion Diacov expiră. Acesta urmează a fi numit într-o altă funcție vacantă din cadrul Procuraturii, a anunțat Procuratura Generală după ce astăzi, procurorul și-a prezentat în public cererea de demisie. Cererea de demisie depusă pe 30 noiembrie, urmează a fi examinată de Consiliul Superior al Procurorilor, care va decide, dacă poate fi acceptată demisia onorabilă în condiţiile în care sunt intentate proceduri disciplinare şi controale de serviciu. Astfel a comentat Procuratura Generală decizia lui Ivan Diacov de a demisiona, potrivit IPN.

„Asupra unor cazuri concrete în care ar fi implicat domnul Diacov nu este cazul să comentăm, ele, fie au făcut obiectul unor anchete, fie se află în continuare în examinare şi pe măsura necesităţii – vor fi oferite informaţii de interes public”, se emnționează în mesajul ofiţerului de presă al PG, Maria Vieru.

Motivele plecării din Procuratură, expuse de Ion Diacov se referă la corupția și abuzurile din sistem, precum și partajarea politică a Procuraturii.  Diacov a menționat că a informat de nenumărate ori Procurorul General despre comiterea de către unii procurori și judecători a actelor de corupție și a abuzurilor de serviciu, solicitând tragerea acestora la răspundere discilplinară sau penală.  Potrivit acestuia, demersurile sale au fost neglijate. ZdG a publicat astăzi un interviu exclusiv cu Ion Diacov, despre influențele politice în activitatea procuratruii.