Având două partide consecutive fără victorie în Divizia Naţională, „galben-verzii” şi-au revenit în meciul disputat împotriva campioanei din ediţia precedentă, Milsami Orhei. Fotbaliştii din capitală au întors rezultatul, în repriza a doua din meciul etapei cu numărul 16.

Aşa cum, la sfârşitul întâlnirii, a declarat antrenorul interimar Veaceslav Rusnac, victoria a fost o adevărată infuzie de moral pentru zimbrii.

Milsami a deschis scorul în minutul 37, atunci când Gheţi a marcat, după ce, iniţial, portarul Vozinha parase şutul fotbalistului de la Orhei.

În repriza secundă, pe teren au intrat alte echipe. Zimbru a jucat mai determinat să obţină cele 3 puncte, iar jocul „galben-verzilor” a început să dea roade.

Secretul schimbării în atitudine de la pauză ne-a fost elucidat de acelaşi Veaceslav Rusnac, care crede că Zimbru este în cărţile pentru titlul acestei ediţii de campionat.

Zimbru a verticalizat jocul, iar golul egalizator a venit logic.

În minutul 57, atunci când Kalu a executat cu şiretenie o lovitură liberă din lateral dreapta, balonul intrând în plasă cu toată opoziţia portarului Bantîş.

Andrei Cojocaru de la Milsami crede că formaţia sa a cedat psihologic în repriza a doua.

Propriile greşeli şi lipsa de concentrare din repriza a doua sunt motivele eşecului şi pentru un alt fotbalist de la Milsami, Petru Racu.

De cealaltă parte, fotbaliştii Zimbrului s-au arătat încrezători în forţa echipei şi în jocul practicat.

Mai mult decât atât, Rui Miguel crede că fiecare meci împotriva formaţiei Zimbru este dificil pentru că formaţia din strada Butucului poate juca ca o echipă adevărată.

Ca şi antrenorul Veaceslav Rusnac, portughezul celor de la Zimbru crede în şansele la titlu ale formaţiei sale.

Victoria zimbrilor a fost adusă de Spătaru în minutul 71, acesta reuşind să înscrie din careu, deşi era talonat îndeaproape de un fundaş al adversarilor.

La fel ca şi jucătorii săi, antrenorul celor de la Milsami,  Iurie Osipenco, crede că problema formaţiei sale este pe plan psihologic şi speră că toate neajunsurile se vor lămuri în viitorul apropiat.

Finalul partidei a găsit pe jucătorii „galben-verzi” savurând victoria alături de suporterii care i-au susţinut de-a lungul întregului meci.

Cu 32 de puncte la activ, cu 5 mai puţine decât liderul Sheriff Tiraspol, Zimbru Chişinău se află pe locul 3 în clasamentul Diviziei Naţionale.

Sheriff nu a reuşit s-o învingă pe Dinamo-Auto nici în al doilea meci disputat împotriva automobiliştilor în acest sezon.

După un 1-1 pe arena tiraspolenilor, elevii lui Zoran Vulic au reuşit să scoată doar un rezultat de 0-0 pe stadionul din Ternovca.

Galben-negrii au putut deschide scorul în debutul partidei. Svinarenco a centrat de pe flancul stâng, Subotic a reluat spre poartă, însă balonul a lovit bara porţii lui Celeadnic.

Automobiliştii au replicat prin lovitura de cap expediată de Bugneac, dar portarul naţionalei Moldovei, Alexei Koşelev a fost la post şi a respins.

În minutul 56, Dinamo-Auto a rămas în inferioritate numerică după ce Serghei Dulgher a intrat grav la Potiguar.

Chiar şi în aceste condiţii, Sheriff nu a putut smulge, chiar dacă Gînsari şi Balima au avut ocazii bune de a înscrie.

Sheriff Tiraspol este liderul Diviziei Naţionale, viespile acumulând 37 de puncte după 16 partide disputate.