O redacție de la Chișinău a lansat un apel public după ce un jurnalist a fost agresat

Redacția Today.md a lansat un apel public, în care cheamă ambasadele acreditate la Chișinău, Organizațiile Internaționale și de Media, organele de Drept din Republica Moldova să ia atitudine față de Cazul Perestoronin.

Publicăm mai jos apelul integral:

Evenimentele de duminică sunt alarmante și ne fac să credem că jurnaliștii de la alte posturi TV decât cele afiliate Platformei DA nu sunt în siguranță în Republica Moldova, iar viața și sănătatea acestora este în pericol.

Medicii au constatat că Nichita Perestoronin a suferit o comoție cerebrală în urma loviturilor primite de la grupul de protestatari ai PDA care se aflau în fața Ministerului de Interne.

Într-o societate democratică, care pretinde că este Republica Moldova, presa e ocrotită prin lege, iar obstrucționarea activității acesteia se pedepsește penal. Cerem ca în Cazul Perestoronin legea să fie aplicată corect. Cerem tragerea la răspundere a organizatorilor acțiunilor de protest soldate cu violențe.

Cerem instituțiilor vizate să-și facă publică poziția vi-a-vis de acest caz de o gravitate majoră pentru libertatea presei din Republica Moldova.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.