Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Cursuri de instruire pentru personalul…

Cursuri de instruire pentru personalul medical al spitalelor, care au beneficiat de echipamente noi

Compania Akson Medical (anterior Endo-Chirurgie) organizează între 31 Martie și 2 Aprilie, în incinta Spitalului Clinic Republican, primul Curs de Instruire Aplicată, care are drept scop familiarizarea personalului medical al spitalelor cu noile echipamente medicale, livrate în cadrul proiectului pentru Îmbunătățirea Serviciilor Medicale.

Proiectul, realizat de Guvernul R. Moldova și finanțat de Agenția Japoneză pentru Cooperare Internațională, are drept scop dotarea spitalelor cu echipament și dispozitive medicale în sumă de 45 de milioane de dolari SUA.

Compania Akson Medical (Endo-Chirurgie) este unul dintre principalii furnizorii implicați în acest proiect și vine cu echipamente de ultimă generație de la producători cu renume mondial precum Maquet, Richard Wolf, Bowa-Medical, Schuelke&Mayr.

În cadrul proiectului, Compania Akson Medical implementează dispozitive și instrumente pentru chirurgia minim invazivă (Richard Wolf, Germania), dispozitive pentru electrocoagulare (BOWA-Medical, Germania), dotarea completă a 10 săli de operație pentru domenii prioritare precum chirurgia inimii, ortopedie, chirurgie generala, dispozitive pentru anestezie (Maquet, Germania), care vor salva sute de vieți în fiecare an.

Astăzi proiectul a ajuns la o etapă importantă – implementarea dispozitivelor medicale în spitalele din țară.
„Responsabilitățile noastre merg mai departe de livrarea echipamentului în proiect, a declarat Victor Ghereg, Directorul General al companiei Akson Medical. O utilizare corectă a dispozitivelor noi înseamnă diminuarea timpului necesar pentru intervenții și creșterea numărului intervențiilor reușite. O mentenanță corectă înseamnă, la rândul său, un termen de exploatare mai mare pentru utilaj și instrumente. În acest scop, organizăm primul curs de instruire pentru personalul medical al spitalelor implicate în proiect, în cadrul căruia vom antrena medicii și asistentele medicale pentru a utiliza eficient și profesionist echipamentul primit”, a subliniat oficialul.

Pe durata Cursului, medicii și asistenții medicali vor fi instruiți atât teoretic, cât și practic în utilizarea și mentenanța dispozitivelor medicale furnizate spitalului.

Compania Endo-Chirurgie a fost fondată în 2009 cu scopul de a furniza cele mai inovative soluții pentru sistemul medical. Pe parcursul a numai câțiva ani, compania a stabilit relații de parteneriat cu cei mai mari producători de dispozitive și produse medicale din Europa și SUA: Maquet, Richard Wolf, Bowa-Electronic, Schuelke&Mayr, Teleflex, Halyard (anterior Kimberly Clark), Ulrich Medical s.a. La puțin timp de la fondare, datorită calității produselor livrate și a deservirii, Endo-Chirurgie a ajuns în topul companiilor, furnizoare de echipamente medicale. În 2015, aflată la o nouă etapă de dezvoltare, compania devine Akson Medical.