Mii de oameni au venit în faţa Guvernului cu pancarte pe care au inscripţionat mesaje pentru cei de la putere. Mitingul, care a fost organizat de Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr", a început cu intonarea imnului Republicii Moldova.

Rând pe rând, mai mulţi membri ai Platformei civice Demnitate şi Adevăr, lideri de opinie, dar şi cetăţeni simpli au urcat la tribună. Pe lângă criticile vehemente aduse guvernării, experţii prezenţi la miting au vorbit despre schemele prin care sunt furaţi cetăţenii.

Nu mai putem trăi în sărăcie şi vrem o viaţă decentă. Asta au scandat miile de oameni care s-au adunat, din nou, în Piaţa Marii Adunării Naţionale. Deşi reacţia autorităţilor întârzie să apară, iar zilele sunt tot mai friguroase, manifestanţii spun că nu vor ceda şi cer demisia guvernanţilor, întoarcerea miliardului furat şi pedepsirea celor vinovaţi. 

Printre manifestanţi au fost şi tineri părinţi care au spus că participă de fiecare dată la proteste, pentru că îşi doresc un viitor mai bun pentru copiii lor. Protestatarii, veniţi din mai multe localităţi ale ţării, s-au înarmat cu pancarte ce conţineau mesaje antiguvernamentale.

Pe toată durata desfăşurării protestului, clădirea Guvernuluш a fost încercuită de forţe de ordine. Reprezentanţii Inspectoratului General de Poliţie au spus că ordinea publică a fost asigurată de un număr suficient de oameni ai legii, fără să facă precizări despre numărul acestora.

Amintim că acţiunile de protest organizate de Platforma Civică "Demnitate şi Adevăr" au început încă în primăvară, atunci când în Piaţa Marii Adunări Naţionale s-au adunat zeci de mii de oameni indignaţi de jaful din sistemul bancar, de corupţia din justiţie, dar şi de faptul că cei care s-au făcut vinovaţi de violenţele din 7 aprilie 2009 nu au fost pedepsiţi nici până în prezent. Întrucât autorităţile nu au reacţionat, la 6 septembrie a fost organizată o Mare Adunare Naţională, la care au participat în jur de o sută de mii de oameni.

Tot în acea zi a fost creat în faţa clădirii Guvernului Oraşul Demnităţii şi Adevărului, în care au fost instalate sute de corturi fiind demarate proteste non-stop faţă de regimul oligarhic. Manifestanţii au votat o proclamaţie ce conţine mai multe revendicări adresate puterii, printre care demisia şefilor mai multor instituţii ale statului, alegerea preşedintelui ţării de către popor, pedepsirea vinovaţilor pentru frauda din sistemul bancar, toate culminând cu organizarea alegerilor parlamentare anticipate în condiţii echitabile pentru toţi concurenţii electorali.

Pe parcursul ultimelor luni, Consiliul Marii Adunări Naţionale a insistat constant pe implementarea consecventă şi etapizată a revendicărilor, dar fără succes.