17:11:27 19.04.2024
Stiri

Care vor fi CELE MAI BOGATE țări în VIITOR

Știri 31.03.2015 15:58 Vizualizări1235 Autor: Virginia Nica
Care vor fi CELE MAI BOGATE țări în VIITOR www.therichest.com


Lumea evoluează, economiile se schimbă, iar specialiștii încearcă să prognozeze cum vor evolua țările lumii și cât de mult se vor îmbogăți sau vor sărăci, scrie money.ro.

Potrivit sursei, printre cei mai importanți factori care vor stabili noua ordine mondială din viitor se numără sistemul de educație, instituțiile democratice, rata fertilității, infrastructura și legislația națiunilor. Aceste lucruri le permit analiștilor să prognozeze PIB-ul pe cap de locuitor și venitul pe cap de locuitor în anul 2050.

Banca HSBC a făcut câteva previziuni științifice legate de care vor fi cele mai bogate țări în anul 2050, pe baza studierii economiilor a 100 de țări.

Iată care vor fi cele mai bogate cinci țări în anul 2050, conform cercetătorilor HSBC.

1.China, cu un PIB de 25 330 de miliarde dolari, va fi cea mai bogată țară în anul 2050, conform previziunilor. Sistemul economic chinez va absorbi, până la acel moment, Hong Kong-ul și Macao, obținând și mai multă viteză a creșterii economice. Creșterea numărului de locuitori este încetinită de politica singurului copil, astfel încât, în 2050 va exista o reducere a populației apte de muncă. Cu toate acestea, populația Chinei va fi a doua cea mai numeroasă de pe Terra și va avea un nivel de trai mai bun. China va ajunge din urmă nivelul de dezvoltare al națiunilor avansate.

2.SUA, cu cu un PIB de 22 270 de miliarde de dolari, se vor situa pe poziția a doua, deși toți indicatorii vor fi pozitivi: o democrație puternică, legislație și o rată a fertilității în creștere. În deceniile ce vor preceda anul 2050, americanii vor experimenta unul dintre cele mai lente ritmuri de creștere dintre statele dezvoltate, doar Luxemburg și Norvegia înregistrând ritmuri de creștere mai mici. În prezent, SUA sunt de două ori mai bogate decât următoarea mare economie, Japonia, și cel mai probabil că vor fi considerate liderul activității economice în următorii ani.

3.India, cu un PIB de 8 170 de miliarde dolari în 2050, este un exemplu de națiune care va beneficia din punct de vedere economic de o populație în creștere, numărându-se în top cinci țări cu o forță de muncă în creștere. India va fi cea de-a treia cea mai bogată țară din lume și, totodată, țara cu cea mai numeroasă populație, depășind China și devenind prima țară care va trece de pragul de un miliard de locuitori. Preluând politicile economice externe și profitând de tehnologia modernă, se estimează că India va fi unul dintre motoarele de creștere economică la nivel mondial. Țara se încadrează în categoria economiilor cu o creștere rapidă: estimările indică un ritm de creștere medie anuală de cel puțin 5%.

4.Japonia, cu un PIB de 6 430 de miliarde de dolari, se va confrunta cu o serie de probleme. Cu o populație care îmbătrânește rapid, țara caută să depășească cele mai grave probleme demografice ale țărilor bogate, care se manifestă printr-un declin estimat incredibil al forței de muncă de 37%. În plus, rata fertilității din Japonia este cea mai mică dintre toate țările bogate, cu o medie de 1,3 copii de persoană, o rată similară cu cea a Germaniei. În consecință, populația Japoniei se va reduce cu 25 de milioane de locuitori, o scădere de două ori mai mare decât în cazul Germaniei.

5.Germania, cu un PIB de 3 710 miliarde dolari, va fi cea mai mare economie din Europa, în 2050, urmată de Marea Britanie. Atât Germania, cât și Marea Britanie vor cădea câte un loc în clasament din cauza creșterii economiei Indiei. În ciuda scăderii de pe locul 4 pe 5, venitul pe cap de locuitor din Germania va crește, urcând de pe locul 18 la nivel mondial pe poziția a opta, probabil din cauza reducerii numărului de locuitori cu 11 milioane, între 2010 și 2050. Germania va trece prin cea mai mare reducere a forței de muncă din întreaga Uniune Europeană, suferind un declin de 29%. În ciuda acestei scăderi, finanțarea solidă și infrastructura economică puternică vor asigura stabilitatea economiei țării.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md