12:13:28 28.03.2024
Stiri

Cazinourile din R. Moldova vor fi LIPSITE de facilitățile fiscale

Economie 28.11.2015 19:00 Vizualizări1957 Autor: Stela Mihailovici
Cazinourile din R. Moldova vor fi LIPSITE de facilitățile fiscale adevarul.ro


Premierul interimar Gheorghe Brega a semnat o dispoziţie prin care cere Ministerului Finanţelor, Ministerului Economiei și Ministerului Justiţiei să propună modificări în legislație pentru a înăspri regimul fiscal aplicat în cazul cazinourilor și altor unități de agrement.

Solicitarea a venit după un raport prezentat de Curtea de Conturi care a scos la iveală faptul că, în perioada 2011-2014, peste 60% dintre cazinouri au fost scutite de impozitele pe venit după ce au declarat că înregistrează pierderi în activitate. Astfel, bugetul statului a fost lipsit de cel puțin 80 de milioane de lei.

„Băi, noi suntem în ţara asta tâmpiţi cu totul. Suntem bolnavi de cap, oameni buni. Înlesniri de 80 de milioane de lei la jocurile de noroc, cazinourile, „bardacul” acesta care s-a implementat în ultimii ani şi în Chişinău. Oare chiar suntem trăsniţi cu leuca? Unele cazinouri lucrează fără venituri. Nu au venit, dar ei muncesc, săracii, în pierdere. Astăzi oamenii mor fără medicamente, pentru că trebuie să le plătească în spitale, dar aici – facilităţi”, s-a arătat indignat președintele Curții de Conturi, Serafim Urechean, când a fost prezentat raportul privind administrarea veniturilor publice.

Într-un răspuns transmis de Ministerul Economiei membrilor Guvernului se menţionează că „TVA nu se aplică la serviciile legate de jocurile de noroc prestate de către subiecţii care desfăşoară activitate de întreprinzător în această sferă, inclusiv cu folosirea jocurilor automate”. Scutirile au fost aplicate în iulie 1998.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md