Filat: Vor să mă distrugă moral. Săptămâna viitoare voi face testamenul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele PLDM Vladimir Filat, în prezent deținut în penitenciarul nr.13 din capitală, susține că se încearcă distrugerea sa morală, având condiții de detenție necorespunzătoare.

Soția acestuia, jurnalista Angel Gonța, a publicat o scrisoare a lui Filat, în care acesta susține că a fost transferat într-o celulă la subsol, în condiții de „mizerie absolută”.

Politicianul, acuzat de luare de mită și trafic de influență, lasă de înțeles că se încearcă „distrugerea” sa morală. Mai mult, el spune că este pregătit să-și facă testamentul, în cazul în care se va întâmpla ceva cu el.

12316116_1085997831424084_6038398663415550742_n

Gonța relatează că într-adevăr, în primele zile de detenție Filat s-a bucurat de condiții mai bune, „boiler, televizor şi ‘matras; (saltea)”.

„Nu ştiu dacă DIP evita să spună, sau ziariştii evită să întrebe, dar toate aceste bunuri i-au fost transmise de rude. Pe această cale, ţin să le mulţumesc că le-au acceptat. Ar fi putut să găsească motive să nu o facă”, scrie soția lui Filat.

În continuare, ea vorbește despre o serie de „coincidențe”.

„Totuşi, după ce din ajutorul oferit de rude s-au reparat două celule, Vlad Filat a fost recent mutat în a treia. De această dată – în subsol. În primul caz, motivul a fost plângerea unui deţinut. În al doilea – celulă a rămas fără lumina din cauza unei pene de curent. Până de curent a afectat doar o singură celulă.

Întâmplător sau nu, ‘penele de curent’ din penitenciar au loc în timp ce sunt anunţate noi termene privind constituirea guvernului. Nu este exclus că generatorul de energie electrică de la penitenciarul nr. 13 să fie alimentat cu electricitate de la sediul unui partid care şi-a asumat să lupte cu corupţia, iar ca să fie şi mai convingători, cum Vlad Filat a ajuns la izolatorul numărul 13, penitenciarul s-a ales repede, repede cu un şef nou.
Să fie oare iar vorba despre coincidenţe? În timp ce un alt învinuit în cazul BEM îşi petrece vacanţele în Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, în speranţa că va ceda psihic. Mă întreb iar: de ce să-i faci asta unui om împotriva căruia procurorii susţin că au probe suficiente să-l trimită în instanţă?”, a menționat Angela Gonța.

Vladimir Filat este acuzat de luare de mită și trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă 15 de de închisoare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...