Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Angela Gonța a publicat fragmente…

Angela Gonța a publicat fragmente din scrisorile lui Filat: „Săptămâna viitoare voi face testamentul. În caz că se va întâmpla ceva cu mine”

Angela Gonța, soția ex-premierului Vlad Filat, a  publicat pe o pagină de socializare fragmente din  scrisorile pe care le primește de la soțul său, reținut în Penetenciarul nr. 13 din Chișinău.  În fragmentele făcute publice, politicianul afirmă că „se face totul pentru a fi distrus moral” și că săptămâna viitoare își va scrie testamentul. Acesta mărturisește că încă rezistă, dar nu știe dacă merită.

Deși Departamentului Instituțiilor Penitenciare a precizat anterior că, condițiile de detenție ale fostului premier, acuzat de trafic de influenta si corupere pasivă, sunt bune, politicianul afirmă că, condițiile sunt mizere.

Angela Gonța scrie că, după ce rudele politicianului au contribuit la reparația a două celule în care a stat până acum, recent a fost transferat în subsol.

„Urmăresc cu mult interes declarațiile Departamentului Instituțiilor Penitenciare în legatură cu condițiile de detenție ale lui Vlad Filat.

Potrivit DIP, acesta citește cărți în bibliotecă, face sport și i se servește masa în cameră de trei ori pe zi. Are cele mai bune condiții de trai: boiler, televizor și „matras” (saltea). Nu Știu dacĂ DIP evită să spună, sau ziariștii evită să întrebe, dar toate aceste bunuri i-au fost transmise de rude. Pe această cale, țin să le mulțumesc că le-au acceptat. Ar fi putut să găsească motive să nu o facă.

Totuși, după ce din ajutorul oferit de rude s-au reparat două celule, Vlad Filat a fost recent mutat în a treia. De această dată – în subsol. În primul caz, motivul a fost plângerea unui deținut. În al doilea – celula a rămas fără lumină din cauza unei pene de curent. Pana de curent a afectat doar o singură celulă.

Întâmplător sau nu, „panele de curent” din penitenciar au loc În timp ce sunt anunțate noi termene privind constituirea guvernului. Nu este exclus ca generatorul de energie electrică de la penitenciarul nr. 13 să fie alimentat cu electricitate de la sediul unui partid care și-a asumat să lupte cu corupția, iar ca sa fie și mai convingători, cum Vlad Filat a ajuns la izolatorul numărul 13, penitenciarul s-a ales repede, repede cu un șef nou. Să fie oare iar vorba despre coincidențe?

În timp ce un alt învinuit în cazul BEM își petrece vacanțele în Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, în speranța că va ceda psihic. Mă întreb iar: de ce să-i faci asta unui om împotriva căruia procurorii susțin că au probe suficiente să-l trimită în instanță?

Cu riscul ca lui Vlad Filat nu doar să i se interzică sa vorbească cu presa, nu doar sa fie încătușat în subsol, dar să i se confiște și pixul și foile, las asta aici.”

Foto: facebook.com