Cursa aeriană Moscova-Chișinău, mai lungă cu o oră! Avionul trebuie să tranziteze Belarus, Polonia, Slovacia, Ungaria și România

Ucraina a închis spațiul său aerian pentru aeronavele rusești, iar, ca urmare, cursa aeriană Moscova – Chișinău durează cu o oră mai mult. Astfel, pentru a ajunge în Moldova avioanele ruseşti trebuie să ocolească spaţiul ucrainean şi, respectiv, să tranziteze spațiile aeriene ale Belarusului, Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României.

Iterdicția pentru avioanele rusești de a tranzita spațiul aerian al Ucrainei a devenit mai puțin convenabilă pentru companiile aeriene care operează zboruri din Rusia spre Serbia, Bulgaria, România și Republica Moldova.

Astfel, începând cu ziua de joi din Moscova pasagerii zboară cu 5 minute mai mult în Tivat (Muntenegru), cu 20 de minute mai mult în București (România) și cu o oră mai mult în Chișinău (Republica Moldova).

Aeronavele companiilor ruseşti spun că au de parcurs o distanţă de două ori mai mare decât de obicei, iar durata călătoriei este de trei ore, faţă de o oră și jumătate, cât era până acum.

Reprezentanţii companiilor aeriene admit că în urma acestor schimbări şi biletele s-ar putea scumpi, din cauza consumului mai mare de combustibil. Astfel, pentru zborul unui avion într-o direcție deasupra Belarusului, iar aceasta reprezintă 600 de kilometri, companiile aeriene vor trebui să achite aproximativ 320 de euro, constată jurnaliștii de la www. news.tut.by. Iar pentru a ajunge în Moldova avionul mai trebuie să tranziteze spațiile aeriene ale Poloniei, Slovaciei, Ungariei și României.

Totuşi, persoanele care au cumpărat din timp bilete vor călători conform programului şi preţului stabilit în ziua procurării.

p

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.