22:29:18 19.04.2024
Stiri

Se pune la cale ASASINAREA lui Vlad Filat?: „Săptămâna viitoare voi face testamentul. În caz că se va întâmpla ceva cu mine”

Politică 28.11.2015 13:35 Vizualizări10963 Autor: Ziarul National
Se pune la cale ASASINAREA lui Vlad Filat?: „Săptămâna viitoare voi face testamentul. În caz că se va întâmpla ceva cu mine”


Soția deputatului Vlad Filat, reținut în Penitenciarul Nr. 13, Angela Gonța, dezvăluie fragmente din scrisorile pe care le primește de la politician în care dânsul afirmă că „se face totul pentru a fi distrus moral” și că săptămâna viitoare își va scrie testamentul.

În pofida declarațiilor Departamentului Instituțiilor Penitenciare, structură aflată în subordinea Ministerului Justiției, condusă de un ministru democrat, potrivit cărora condițiile în care stă Vlad Filat sunt bune, politicianul afirmă că acestea sunt mizere.

Angela Gonța scrie că, după ce rudele politicianului au contribuit la reparația din două celule în care a stat până acum, recent a fost transferat în subsol.

Citiți mai jos declarațiile Angelei Gonța:

„Urmăresc cu mult interes declarațiile Departamentului Instituțiilor Penitenciare în legătura cu condițiile de detenție ale lui Vlad Filat.

Potrivit DIP, acesta citește cărți în bibliotecă, face sport și i se servește masa în cameră de trei ori pe zi. Are cele mai bune condiții de trai: boiler, televizor și „matras” (saltea). Nu știu dacă DIP evită să spună sau ziariștii evită să întrebe, dar toate aceste bunuri i-au fost transmise de rude. Pe această cale, țin să le mulțumesc că le-au acceptat. Ar fi putut să găsească motive să nu o facă.

Totuși, după ce din ajutorul oferit de rude s-au reparat două celule, Vlad Filat a fost recent mutat în a treia. De această dată - în subsol. În primul caz, motivul a fost plângerea unui deținut. În al doilea - celula a rămas fără lumină din cauza unei pene de curent. Pana de curent a afectat doar o singură celulă.

Întâmplător sau nu, „penele de curent” din penitenciar au loc în timp ce sunt anunțate noi termene privind constituirea guvernului. Nu este exclus că generatorul de energie electrică de la penitenciarul nr. 13 să fie alimentat cu electricitate de la sediul unui partid care și-a asumat să lupte cu corupția, iar ca să fie și mai convingători, cum Vlad Filat a ajuns la izolatorul numărul 13, penitenciarul s-a ales repede, repede cu un șef nou. Să fie oare iar vorba despre coincidențe?

În timp ce un alt învinuit în cazul BEM își petrece vacanțele în Cipru, Vlad Filat este umilit zi de zi, în speranța că va ceda psihic. Mă întreb iar: de ce să-i faci asta unui om împotriva căruia procurorii susțin că au probe suficiente să-l trimită în instanță?

Cu riscul ca lui Vlad Filat nu doar să i se interzică să vorbească cu presa, nu doar să fie încătușat în subsol, dar să i se confiște și pixul, și foile, las asta aici”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md