12:02:27 19.04.2024
Stiri

O hartă IMENSĂ va fi CONSTRUITĂ în centrul Chișinăului

Știri 28.11.2015 09:30 Vizualizări1248 Autor: Daniela Hadei
O hartă IMENSĂ va fi CONSTRUITĂ în centrul Chișinăului


O hărtă imensă care va conține teritoriul României și cel al R. Moldova unit într-un singur stat va fi construită în centrul Chișinăului.

Evenimentul este organizat de Mișcarea Civică Tinerii Moldovei și va avea loc marți, 1 decembrie, ora 15:00, în Scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Potrivit organizatorilor, construcția acestei hărți reprezentă munca care va fi înfăptuită de întreaga societate din R. Moldova, pentru ca până în 2018 să existe un singur stat românesc unitar pe harta Europei, an în care se va împlini centenarul de la Unirea tuturor provinciilor istorice ale României.

„Acțiunea de marți are drept scop transmiterea unui mesaj clar. Ține de datoria fiecăruia dintre noi să punem mâna la construirea unei Țări mari, puternice și unite. Așa cum vom desfășura harta uriașă a României și R. Moldova reunite din mai multe piese, cu ajutorul tuturor participanților, la fel trebuie să ne implicăm cu toții pentru a ne Reîntregi Țara, fiindcă numai Unirea cu România poate scoate R. Moldova din criza profundă în care se află.”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.

Această hartă, care adună cele două state românești, adună și speranțele noastre, ale românilor de pe cele două maluri de Prut într-un viitor mai bun. Ne dorim ca 2018 să fie anul reeditării unui eveniment istoric ce ne-a adus acum 97 de ani în linia întâi a țărilor dezvoltate”, a menționat Lucia Stegărescu, coordonatorul acțiunii.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md