Iurie Leancă: Adepţii de la Cimişlia s-au „trezit” cu percheziţii din partea Poliţiei

Foştii consilieri locali PLDM de la Cimişlia, care au părăsit formaţiunea şi au aderat la proiectul politic al lui Iurie Leancă, au devenit ţinta unor percheziţii din partea poliţiei. Anunţul a fost făcut de ex-premierul Iurie Leancă, pe pagina sa de facebook.

„Mi-e greu să mai cred în coincidenţe atunci când vine vorba de instituţii gestionate abuziv de PLDM”, a scris Iurie Leancă. Politicianul a precizat că se va face verificări, în ceea ce priveşte acţiunea poliţiei, pentru a vedea ce sta cu adevărat în spatele ei.

„Îi vom proteja pe cei care se vor dovedi că sunt victime ale abuzurilor politice, inclusiv prin acordarea de asistenţă juridică şi prin prezentarea cazurilor respective in fata partenerilor noştri de dezvoltare, care finanţează instituţiile de drept”, a precizat Iurie Leancă.

Tot acolo, ex-premierul le sugerează celor care, prin utilizarea abuzivă a instituţiilor statului, încearcă să-i oprească din drum, să se pregătească pentru momentul în care vor trebui să răspundă pentru abuzurile lor. „Mă refer atât la politicienii care dau indicaţii abuzive, dar şi la şefii de instituţii şi funcţionarii care le execută”, a adăugat Iurie Leancă.

Presa de la Chişinău a scris că perchezițiile au fost efectuate de către angajații Direcţiei investigare fraude economice din cadrul Inspectoratului General de Poliție, în baza unei contravenții cu caracter economic.

Reamintim că la 26 februarie Iurie Leancă și-a anunțat ieșirea din PLDM și din fracțiunea parlamentară a PLDM. Iurie Leancă a declarat că el și președintele PLDM, Vlad Filat, sunt acum ”pe drumuri diferite”, iar decizia de a forma un guvern minoritar cu comuniștii nu este calea pe care au promis-o alegătorilor.

Cu o lună mai târziu, Iurie Leancă a anunţat că noua sa formaţiune se va chema Partidul Popular European din Moldova, care „se întemeiază pe doctrina conservatoare, de centru-dreapta și va fi un partid al dialogului şi al raţiunii, destinat tuturor cetățenilor”.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.