Potrivit informaţiilor preliminare, aparatul de zbor ar fi fost doborât sau forţat să aterizeze într-o regiune controlată de mişcarea islamică fundamentalistă.

În elicopter se aflau 21 de persoane, printre care trei moldoveni.

Totodată, Autoritatea Aeronautică Civilă a emis un comunicat în care menţionează că a recepţionat informaţii de la compania aeriană privată.

De asemenea, în comunicat se precizează că „pe 24 noiembrie curent, la orele 10:57 UTC, elicopterul companiei aeriene de model MI-17-1V, număr de bord ER-MGM în timpul operării cursei Mazari-Sharif (OAMS) – Camp Shaheen – Maymene în Afganistan, a efectuat o aterizare de urgenţă la 25 km nord de Maymene. Ultima poziţie cunoscută este 036°07′43.1′′N, 064°40′01.6′′E. La bordul elicopterului se aflau trei membri ai echipajului şi 18 pasageri. La moment Autoritatea Aeronautică Civilă nu deţine alte informaţii”.

Conform presei internaţionale, mai mulţi pasageri au fost luaţi ostatici.

Deocamdată nu există informaţii despre cetăţenii moldoveni care se aflau la bordul elicopterului. 

Precizăm că Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a dat instrucţiuni Misiunii Permanente a Republicii Moldova pe lângă ONU să obţină, în regim de urgenţă, de la Misiunea ONU de menţinere a păcii în Afganistan, informaţii oficiale cu privire la cei trei cetăţeni moldoveni, membri ai echipajului elicopterului capturat în această ţară.